12 entry daha
  • belgesel kanalları içinde en favorimlerinden olan history'in en iyi yapımlarından biri. abd'de kırsal bölgelerde ve uygarlıktan uzak yaşayan bir kaç temel karakterin yaşam serüveni her bölümde kesitler halinde sunulur. işin aslı sonuçta bir tv şovu olmasından kaynaklı epeyce kurguda barındırıyor diye düşünüyorum. bununla birlikte oradaki tüm adamların yaşam becerilerine, doğaya olan tutkularına ve tabiatla ilgili bilgi birikimlerine hayranım. izlenebilirlik için kurgulanan sahneleri bir yana bırakırsak bu adamların hiç biri oyuncu değil ve gerçekten doğada yaşama kabiliyeti olan; soyu tükenmiş enteresan kişilikler. hepsinin bir yanıyla arızalı bir durumları da mevcut.

    asıl yazmak istediğim sona kaldı. yapımın temel karakterleirnden eustace conway'in partneri ve işin açığı neredeyse her şeyi olan preston james roberts bu yaz akciğer kanserinden ölmüş. izlediğim son bölümde anısına bir fotoğraf koyunca anladım durumu.

    gerçekten üzüldüm.1982'den bu yana derin bir bağları varmış eustace ile anladığım.
    ki eustace o şovda bile en kafası kırık adam diyebilirim. tv'de de böyle kanlı canlı sürekli doğada bir uğraş veren bir adamın ölümünü öğrenmek bir garip. ilgili kesitlerin asıl başat karakteri eustace olmakla beraber preston'suz bir eustace düşünülemez. bir insanın böylesine yakın birini kaybetmesi de çok acı olsa gerek.

    blue ridge dağları artık preston'suz. ekrandan gördüğüm naif bir adamdın. rahat uyu.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap