7 entry daha
  • amerikan ekolu duzgun uygulanim alani buldugunda oyuncu script ve line schedule icerisinde studyo ici her turlu sahnelerinin mizansenini ezberleyecek kadar zamana sahip olurlar. castin ajanslari cekimlere baslanmazdan epey once metinleri ve minik dailylileri yonetmene iletmek durumundadirlar. studyo geregi kurulmasi icab edilen planin bir ornegi kabataslak olarak oyuncu da bulunur ki, oyuncu kadraj ici cizgisini sinriini belirleyebilsin, sallazort isler yapmasin.

    elbette dusuk butceli, ve okuzum torbadan dusmus cut by cut yapimlarda uygun zamanin bulunamamasi mumkundur. ama bu dunyanin her yerinde mumkun degil midir?

    emprovizasyonun serbest birakildigi sinemayi ise yonetmen dailiesden (gunluk footage arastirmasi) belirleyerek, oyuncuyu daha hizli, ya da daha yavas oynamaya yonlendirebilir. ya da dengeli bir dagilim gosterip bazi oyunculari yavaslatip, bazilarini hizlandirabilir.

    oyuncu her rolu ezberleyip taktigini kurduktan sonra, hem hizli hem de yavas versiyonlarini da yapabilmekle yukumlu kilinmistir.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap