18 entry daha
  • kadın cinayetleri konusu açıldığında "siz kaç erkek öldürüldü biliyo musunoooz :("
    kıyasına girip acı yarıştıran iq'suzların avrupa'da patlama olduğunda "müslümanlar ölünce kimse üzülmüyor" tribine girenlerden hiçbir farkları yok iki grup da beyinsiz ve beş para etmez.

    kadın cinayetleri bir sosyal sorun. neden sosyal sorun? çünkü motivasyonunu ya kadını kitleyen namus kavramından ya da erkeğin kadını malı sanması kültüründen alıyor. yoksa şehir içinde 200 km ile giden bir maganda karşıdan karşıya geçmeye çalışan teyzeyi ezince o kadın cinayeti sınıfına girmiyor. erkek cinayeti diye sikten mağduriyet üretmeye çalıştığınız durumlar genellikle örnekteki suçlara benziyor. suç tüm insanlığın sorunu. her toplumda birilerinin üzerinde çalıştığı farklı bir konu. suyu bulandırmak amacıyla araç olarak kullanınca kötü niyetli görünüyorsunuz.

    mesela vatan şaşmaz örneği verilmiş. evet bir ilişki sonrası işlenmiş bir cinayet olması yüzünden kadın cinayeti statüsündeki durumlara benziyor ancak orada da vatan şaşmaz kadından ciddi miktarda para almış ve ödememiş. üstelik kadın mafyöz tuhaf bir tip. bu tarz bir hayat yaşamış bir erkeğin de milyonlarını alsan seni çeker vurur. yani iyi bir örnek mi tartışılır. ha illa karısı tarafından zulüm görmüş, öldürülmüş erkekler de vardır ancak sayı kadınlara oranlandığında çok düşüktür, bu da kadın cinayetleri gibi ciddi bir problem olarak görülmemesi için yeterli bir sebep. sayı artarsa o zaman erkek cinayetleri adıyla bu da sosyal bir sorun olur ama sayı artmasın, sorun olmasın.

    kimsenin içinde erkekler var diye kötü bir durumu önemsemediği yok. terör de sorun, zorunlu askerlik de sorun, iş güvenliği de sorun... dünyanın her yerinde bunlarla ilgili de konuşan kadınlar/erkekler var. ama o başka bu başka. bunu anlamadınız çünkü sizin mizojiniden idrak yollarınız tıkanmış.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap