82 entry daha
  • bence bu durumun asıl nedeni artık oyunun bir hayli değişmiş olmasıdır. artık 24 saniyelik hücumları pek göremiyoruz. çoğu takım koş koş basketbolu oynayarak 24 saniyenin ilk 10 saniyesinde topu elinden çıkartmış oluyor. bu durum ise pivotun oyun kurduğu, guardların p&r larla uzunlara pozisyon sağladığı sekansların daha az görülmesine yani basketbolu basketbol yapan taktiksel düzenleri daha az görmemize sebep oluyor. artık çoğu maçta gördüğümüz ofansif hareketler, forvetlerin picklerden çıkıp üçlük kullanması ya da kullanamadıysa bir dripling ile orta mesafe denemesi, yardıma gelen savunmayı kullanarak pivotu beslemeye çalışmasından ibaret. ben topun pota altına bir kez inip çıkarak defansın dalgalandığı basketbolu izlemeyi daha çok seviyorum. yediğimizden çok atalım basketbolu bana çok çekici gelmiyor. çünkü olay bir yerden sonra üçlük yarışmasına dönüyor.

    bir de instagram vs. gibi platformlar oyunu çok etkiledi. oyuncular espn,bleacher report gibi popüler hesaplarda kendileriyle dalga geçilmesin diye bloklama ihtimalleri olan pozisyonları pas geçmeye, uzunlar kısalar tarafından crossover yememek için 3 adım geriden savunmaya başladılar hatta başladıları geçtim çok abarttılar. tabii ki haklılar bir yandan çünkü yorumlar vs. bir yerden sonra abartı hale geliyor internette. örnek olarak geçen sene steph curry'nin rudy gobert'e yaptığı crossoverı, larry nance'in kd'nin üzerinden bastığı smaç ve deandre jordan'ın nba tarihinin en delikanlı çocuğu brandon knight'ın üzerinden bastığı smaç sonrası internette alınan reaksiyonlar gösterilebilir.

    son olarak şu birisinin üzerinden smaç bastığında rakibine uzun süre sert sert bakma muhabbeti de cahillikten başka hiçbir şey gibi gelmiyor.

    tarihin en vizyonsuz cümlesi olacak ama ben doug christie'nin peja ile ingilizce konuşamayarak anlaşmasını izlemeyi özledim.
141 entry daha
hesabın var mı? giriş yap