11 entry daha
  • ing. cozy lifestyle

    anahtar kelimeler: battaniye, kedi, köpek, kitap, kahve, dergi, bitki çayı, şömine, mum ışığı, dost, yağmur, kar, huzur, sıcaklık, samimiyet, arkadaş toplantıları. bir başka tabiriyle mütevazı keyif pezevenkliği. kendisi hüüga olarak telaffuz ediliyor. (bkz: peki bu bilgi gerçek hayatta ne işimize yarayacak)

    hüüga, para ile satın alınamayacak ya da düşük bütçeyle elde edilebilecek sade, mütevazı zevkler anlamına geliyor. ayrıca kendisi bir tür yaşam felsefesi. mutluluğu pahalı, kalabalık ve gürültülü gece kulüplerinde aramak yerine sıcacık evinizde oturup sahip olduklarınıza sevinerek elinizde sıcak içeceğinizle üstünüzde de en sevdiğiniz kazağınızla kitap okuduğunuzda hüüga yapmış oluyorsunuz mesela. * mum ışığında arkadaş toplantıları düzenlediğinizde de. üstelik mutluluğu aramanıza da gerek yok. yaptığınız eylem o an hayatınıza biraz renk, kafa rahatlığı ve huzur getirse yeterli.

    hygge felsefesinde aşırılık, abartıya kaçma ve lüks yok. yağmur yağarken pencereye vuran yağmur damlalarını loş ışık altında izlemek, sıcacık içeceğinizden aldığınız yudumun boğazınızdan geçişiyle rahatlamak var.

    meraklısına ilgili birkaç kitap: the little book of hygge: danish secrets of happy living, hygge: the danish art of happiness, hygge: the nordic secrets to a happy life, the book of hygge: the danish art of contentment, comfort and connection.

    bu tür şeylerin kişisel gelişim kitaplarına konu olduğunda ve sırf popüler diye herkes tarafından uygulanmaya çalışılıp artık bir zorunluluğa dönüştüğünde gazı kaçmış kolaya benzedikleri ortada. 2016 yılında çoğu insanca bilinip dünyanın her yerine yayılmış. insanları gerçekten mutlu eden şeylere karşı değilim ancak malumunuz, her yıl başka bir şey moda oluyor ve çoğu genelde o aranan mutluluğu getirmiyor. her yıl gidilen ve eşek yüküyle para ödenen wellness kampları gibi, en ufak moral bozukluğunda koşulan yaşam koçları gibi, lüks mekanlarda dandik malzemelerle itelenen köy kahvaltısı gibi bir şeye dönecek bu da sonunda.

    her ne olursa olsun hygge güzel, hygge mütevazı ve sade. hygge'yı samimiyetle uygulayanlara selam olsun.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap