31286 entry daha
  • 2017-2018 sezonu devre arasında pas oyununa ve kanatlardan içeriye kat etme konusunda çalıştığı net şekilde belli olan takım.

    bu sezon beşiktaş’ın hemen hemen tüm maçlarını izleyen biri olarak söyleyebilirim ki takım devre arasını iyi geçirmiş. kimse bu konuya dikkat çekmediği için belirtme ihtiyacı duyuyorum.

    benim gördüğüm temel şeyler şunlar:
    beşiktaş ilk yarı ezbere kanata top oynuyordu. beklenmedik hiçbir şey yoktu. takım topa sahip olduğunda defansta 2-3 tane yan top yapar ve rakibin yerleşmesine izin verirdi. top çevirilip çevirip quaresma’ya oynanılır, onun birebirde rakibi geçip orta yapması beklenirdi. e millet de aptal değil. 100 kere gördüğü şey konusunda daha tecrübeli daha uyanık daha konsantre oluyordu.
    şimdi fark ne peki? takım son 2 maçta dönem dönem ver kaç denemeye başladı. oğuzhan ve atiba her zaman yaptıkları gibi yan top yapmak yerine dikine koşuyorlar ortasahayı. bu da rakibi eksiltiyor. olumlu bir gelişim göstermişiz bu konuda.

    ikinci olarak devre arası quaresma çalıştırılmış net olarak. demişler ki bak güzel kardeşim sen sürekli aynı şeyi yapıyorsun. ve artık çok tahmin edilebilir hamleler yapıyorsun. sen adamı geçsen de ortayı keseceğin yerdeki adamlar uyanık. senin orta keseceğini biliyorlar ve ona göre pozisyonunu alıp kafa vurdurmuyorlar. sen biraz da o topu çizgiye sürmek yerine kaleye paralel sür ortaya pas çıkar ya da kaleye git demişler. quaresma son iki maçta net olarak bunu yapmaya çalışıyor. ve bana göre ilk yarıya göre gelişim göstermiş.

    üçüncü olarak talisca’ya değinmek istiyorum. talisca da kampı iyi geçirenlerden bana göre. şuan net olarak farklı yaptığı şeyler var talisca’nın. bunlardan biri press biri konsantrasyon ve azim biri de pas oyununa katkı. ilk devreye göre son derece hırslı oynuyor. ver kaç ve dikine pas deniyor. negredo ile bu konuda anlaşıyor gibi gözüküyorlar. tabi daha çok pratiğe ihtiyaçları var. press konusu ise çok önemli. özellikle kasımpaşa maçında önde 4-5 adet top kaptı. bu toplar neden değerli? çünkü rakip dengesiz yakalanıyor. tehlikeli atak şansı kazanıyorsun. beşiktaş bu pozisyonlarda gole ulaşamamış olsa da bu maçta, bu şekilde sürdüğü taktirde mutlaka skor elde edecektir. ileride top kapma konusu sadece talisca da değil orta alandaki oyuncularda da net şekilde görüldü. özellikle kasımpaşa maçının ilk yarısı 6 oyuncu net olarak defansa baskı yapıp top çıkarmadılar. top kaybı yapıldığında da toplu şekilde ağır press yaptılar. bu oyun da hem keyif verdi hem de geleceğe dair umutlandırdı.

    tabi burda yapılması gereken bu bahsettiğim şeylerin sayısını arttırmak. bu da zamanla artacak diye umut ediyorum. takımın hala eksikleri var. bunların farkında ve aynı zamanda şampiyonluk için de motive görünüyorlar.
24861 entry daha
hesabın var mı? giriş yap