16 entry daha
  • disney land'in kıyısında fakir, eğitimsiz * bekar ve genç bir anne ve onun 6 yaşındaki kızının hikayesi.

    canlı renklerin, güneşin ve sahillerin akla geldiği yer florida, ancak biz farklı bir yönünden bakıyoruz. ucuz bir motelde kalan ve hafta hafta hatta gün gün hayat mücadelesi veren yarınlarının garantisi olmayan bir anne kızın penceresinden.
    dışarısının çocuklar için yer yüzündeki en eğlenceli yerlerden birinin olmasının ironisi eklenince hem söylediği sözü olan hem de keyifli bir film olmuş.

    yönetmen daha önceki işlerinde de yetersiz temsil edilen gruplardan ya da alt kültürlerden bahsetmiş. bu filminde de yoksulluk ve güvencesizliği insanlara göstererek bir değişiklik yaratmayı umuyor.

    --- spoiler ---

    çocukların kurduğu renkli dünya, mizahları, umutları evrensel bir değer olan çocukluğu
    görüntüye de yansımış biz de renkli skaladan bakıyoruz dünyalarına bu açıdan masalsı da bir yanı var. tabi gerçeğin soğuk yüzü çocukların dünyasını işgal edene kadar. yine de kaçışın disney dünyasına olması bunu destekliyor.

    zor ve acı konuları işleseler de en ufak duygu sömürüsü yoluna kaymayan çok keyifli bir seyirlik olmuş.

    çocuk oyuncuların zaten oradaymışlar gibi bir havaları var gerçeklik hissiyatı yüksek.
    genel plan çekilen anlarda sanki komşularymışız gibi kafadarları takip ediyoruz.
    yönetmen de bir röportajında sanki yazı moonee ve arkadaşalarıyla geçiriyormuşuz gibi hissetmemizi istediğini söylemiş. başarılı olduğunu söyleyebilirim.

    baba figürüne en yakın şey otelin kahyası bobby *. küçük kız ve annesine elinden geldiğince kol kanat geren bir karakter.

    --- spoiler ---

    bazı ilginç bilgiler:

    yönetmen the little rascals isimli komedi klasiğinden etkilenmiş. o dizi büyük buhran sonrası fakir çocukların dünyası anlatılıyormuş.

    yönetmen sadece iphone kullanarak çektiği tangerine (2015) filminden önce bu filmi çekmek istemiş bütçe bulamamış. the florida project'i küçük bir bütçe ile çekmişler "fakirliği anlatan bir filmi 10milyon dolarla çekmek ironik olurdu" diyor. ancak filmi istedikleri gibi yaratmak için gereken alet ve oyuncakları edinmelerine yetecek kadar bütçe kullanmışlar.

    35 mm filme çekilmiş. yönetmen dijitalde elde elemeyeceği organik kaliteyi istemiş. bir yandan da daha önce iphone ile film çektiği için sadece o 'iphonecu adam' olarak anılmak istemeyişinin ve film medyasını da ayakta tutmak istemesinin bu tercihte payı var. film kullanmasının herkesin odaklanmasında faydası olduğunu söylüyor çocuk oyunculara her planda para gidiyor diyerek bir yeşilçam geleneğini da yaşatmış (:

    anne halley'i oynayan bria vinaite'in hiç bir oyunculuk tecrübesi yok. sean baker onu instagram'da bir repost sayesinde görmüş seçmelere katılması için yazmış seçmelerde brooklynn prince ile iyi anlaşmışlar aralarındaki anne-kız ve kız kardeş kimyası tutuğu için seçilmiş.

    çocuk oyunculardan christopher rivera, green goblin willem dafoe ile çalıştığı için çok mutlu olmuş *
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap