14 entry daha
  • 2012'de yazilan telefonlarinin acilmadigi gercegini hala değiştirmeyen tutarli kurum. ıki ay once atladim uçağa gittim buraya. sabah 9 gibi ofisteyim. bir hanim memurumuz masasında poğaçasiyla cayini yudumlurken damladim hemen. ıste adiniz falan keşmekan, şudur budur. dosya şurada, şunu bekliyoruz filan. ben bu bilgiyi almak için taa izmir'den geldim dedim, bakın şurada telefon numaramiz var gelecek sefere gelmeyin arayın dedi. ben bu numarayi son uc haftadir her gun en az iki kere ariyorum deyince, elindeki cayi ve poğaçayi kenara koyup evet bu aralar biraz cok yogunuz cevap veremiyoruz dedi. hay senin yalanina tüküreyim butun gun burada yatiyorsunuz bir de pişkince yüzümüze bakıp dalga geciyorsunuz diyemedim tabii.

    bu kurumun lackaligi yuzunden neredeyse bir yıldır sacma sapan islerde karin tokluguna çalışıyorum. hayir, iş var, pozisyon var, kicimdan kan ter atip yazdigim tezim, basılmış makalelerim var ama ne hikmetse kendi ulkemin bir diplomanin denkliğini onaylamaya mecali yok. nasıl bir komisyonsa bir türlü toplanamiyor.

    universitelere bakip sizin verdiğiniz emeğin yarısını bile vermeden doktora veya masterini, mezunlarinin bile ciddiye almadigi kurumlarda tamamlamış, iki lafi bir araya getiremeyen kişilerin nasıl makam koltuk sahibini oldugunu, üçüncü evin taksidini ödediğini görmek ne kadar eğitimli ne kadar kültürlü olursaniz olun koyuyuor insana bir zaman sonra. maddiyat her şey mi? evet, maddiyat her şey. ac karnına ne bilim ne de sanat yapilabiliyor. bu kadar emeğin üstüne avrupa ve amerika'da eğitim almış insanlar bu muameleyi hiç hak etmiyorlar. geri geldik de memlekete bir katkımız olsun dedik diye suçlu mu olduk? hayir, torpil değil, avanta değil, hakkımızı istemek dahi suç bu memlekette. şuraya bile korka korka yazıyorsun, birisinin kafasi atar da keyfine yapmaz işlemi diye. nasıl bir zulümle imtihan ediliyoruz anlamak mümkün değil.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap