• unıq hall'da her seferinde farklı oyuncularla sahneye çıkarılan farklı bir türün örneği. alışılmadık bir deneyim olacaktır kesinlikle. yurtdışında da farklı ülkelerde uyarlanan versiyonlarının ardından türkiye'ye de gelmiş sonunda

    kaynak 1
    biletix sayfası

    --- spoiler ---
    prova yok.
    yönetmen yok.
    her oyuncu sadece 1 kez oynayacak.

    her akşam başka bir oyuncu tarafından sahnelenecek. 2011’den beri dünyada fırtınalar koparan ‘beyaz tavşan kırmızı tavşan’ ilk kez türkiye’de.

    oyuncular, sahneleyecekleri metni kapalı bir zarf içerisinde seyircilerin önünde teslim alacak ve zarfı açıp sahnelemeye başlayacaklar.

    “beyaz tavşan kırmızı tavşan”, iranlı yazar nassim soleimanpour’un tek kişilik oyunudur.

    oyun 2011 yılında edinburgh’daki prömiyerinden bu yana 25 dile çevrilmiş ve du¨nyada 35 u¨lkede 1.000’den fazla kez sahnelenmiştir. oynayanlar arasında john hurt, whoopi goldberg, f. murray abraham, nathan lane, stephen rea, sinead cusack, marcus brigstocke, dominic west ve yönetmen ken loach’da yer almaktadır.

    oyunun özelliği, her akşam başka bir oyuncu tarafından sahnelenmesi ve her oyuncununn sadece 1 kez oynayabilmesidir.

    oyunda yönetmen ve dekor yoktur. oyuncu, oyun gu¨nu¨ sahneye çıktığında kapalı bir zarf içerisinde metni seyircilerin önu¨nde teslim alır ve zarfı açıp oyunu sahnelemeye başlar.

    oyun tu¨rkiye’de ilk kez sahnelenecektir ve performansa katılan oyuncuların isimleri, du¨nyada bu projeye katılmış oyuncuların isimlerinin yer aldığı listeye eklenmek u¨zere gönderilecektir.

    yapımcılar: bülent ekuklu
    yazar: nassim soleimanpour
    tu¨r: drama / tek kişilik tiyatro oyunu
    su¨re: 50-90 dakika
    --- spoiler ---
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap