12 entry daha
  • {ayrıca kendimle çelişmeyi göze alarak ediyorum bu kelamı!}

    roma tarihinin bir numaralı o. çocuğu karakteridir. hani vardır ya çevremizde; bir hatunla berabersinizdir veyahut hoşlanırsınız falan, sonra mahalleden biri çıkar "yok yaramaz hoca.. sana gitmez o.. şöyle şöyle huyları var.. böyle böyle yamuklukları var. sana gitmez hoca.. s.ktiret hoca.." der hani..

    işte marcus antonius da böyle bir şerefsizdir. julius caesar, roma 'ya kleopatra 'yı getirmek istediğinde, mısır'da büyük bir mısır imparatorlugu'nun kurulmasını engellemek istediğinde, onun karşısına marcus antonius dikilivermişti.

    "yok hoca; yoksa koca caesar bir kaltağın cilvelerine mi kandı?"
    deyivermişti.

    hatta tavır bile yapmıştı koca caesar'a, kleopatra'nın onu etkilediğini savunarak.. sonra ne oldu? senatus'da caesar öldürüldü; ve m. antonius, kleopatra'nın ocağına, etki alanına düşüverdi. başlarda mırın kırın etti.. ama kapıldı onun orospu tavırlarına... vatanını karşısına aldı; alexandrinum savaşında; octavianus ve ekibi; bu pislik üzerine kurulmuş aşkın üyelerini mahvettiler..

    roma 'yı bir kadın için satan şerefsiz marcus antonius; sevgilisinin kollarında geberdiğinde; roma, octavianus'a augustus ünvanı veriyordu.. dünya tarihi böyle yazar..

    efendim sözün özü; mahalleden çıkan bu tarz şerefsizler belki daha evvelden kötüledikleri bu kızlarla beraber olurlar, savaşı kazanmış görünürler ama, unutmamalı ki; geride kalan babayiğit octavianus gibi değer kazanacaktır, gerisi beter, gerisi malum..
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap