3 entry daha
  • efsanelerin efsanesi bir dizi olan twin peaks'in şah damarı olan odadır. dizideki haliyle, bir nevi iki paralel evren arasındaki bir geçit olarak yorumlanabilir. nice yiğitler, diziyi anlamlandırmak için odanın gizemi ve anlamını çözmeye çalışırken telef olmuşladır. "bekleme odası" olarak da bilinen kırmızı oda, twin peaks'in ghostwood ulusal ormanı'ndaki glastonbury grove'a bağlı, doğaüstü sınır ötesi yer olarak tasvir edilen odasıdır. ilk olarak 1800'lü yıllarda keşfedilen kırmızı oda, birçok kişi tarafından kızılderili efsanesinin black lodge'u olduğu düşünülüyordu. pek çok ruh, özellikle de "the arm" diye adlandırılan kişi, kırmızı odada "yaşamak" üzere ortaya çıktı.

    odanın zemini ayırt edici değişken beyaz ve koyu kahverengi chevron deseniyle kaplanmıştır. dale cooper'in rüyalarından birinde bunun yerine desenli bir halı olmasına rağmen, sert bir malzemeden oluşuyordu. bir defasında kolun kötü ruhlu kopyası, bir şekilde zeminlerin sallanmasına ve parçalanmasına neden oldu ve altında yer alan su kütlesini ortaya çıkardı.

    genel olarak konuşmak gerekirse; dünyadaki fizik yasaları, kırmızı oda içerisinde uygulanamazdı, çünkü odanın düzeni anlık değiştiği için, yön bulmak ya da kaçmak imkansız hale gelmektedir. cooper ve annie blackburn, laura palmer'ın rüyasında odaya girmişlerdi.

    odada karşılaşılan rahatsız edici bir olgu olan doppelganger, sisli beyaz gözleriyle ayırt edici olan ve bir kişinin veya ruhun kötü niyetli bir kopyasıydı.

    the red room

    ayrıca (bkz: #6052356)

    kaynak: http://twinpeaks.wikia.com/…_room#cite_note-part2-0
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap