1 entry daha
  • bir gerçekliktir. zaten şöyle bir hesap yapılması yeterlidir:

    hdp'nin en dip kemik oyu kasım 2015 seçimlerinde belli olmuştur. 11 küsur. bazıları halen önceki kürt partileri ile ile kıyaslayıp 6-7'ye düşeceğini zannediyorlar ama yanılıyorlar. ayrıca hdp'nin bir koalisyon olduğu gerçeği hep unutturulmaya çalışılıyor. hdp ülkedeki sosyalist partilerden umudu kesmiş sosyalistleri, oy kullanmayan aktivistleri, marjinalleri, yapılan bazı şeylere tepki koyan vicdanlıları bir araya getirmiş ve kenetlemiş bir koalisyondur. üstüne gidildikçe bu kenetlenme de artmaktadır. mesela ben bileşenlerden yeşil sol parti görüşünde bir birey olarak bu durumdayım.

    dolayısı ile kasım seçimlerinden düşük sayıda oy almasını beklemek zaten andavallıktır. ayrıca ülkedeki kürtlerin doğum oranı ile diğer kesimlerin doğum oranı kıyaslandığında nüfusun kürtler lehine değiştiği de yadsınamaz bir gerçektir. en son seçimden beri kürtler haricindekilerin toplam oyu 1 arttı ise kürtlerin toplam oyu 2 artmıştır.

    hasılı kelam, hdp'nin baraj problemi yoktur.

    ama bir gerçek daha var hdp'nin alacağı her ekstra oy genelde seçim bölgelerinde akape ile çekiştiği için akapeye darbe olacaktır.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap