52 entry daha
  • bir haftadır kullanmakta olduğum telefon. düşüncelerimi paylaşayım:

    - öncelikle ekranı çok çok iyi. oled (amoled, super amoled vs.) teknolojisine sahip 1080p ve 1440p çözünürlükte ekranı olan bir sürü telefon kullandım. p20 pro'nun amoled ekranının çözünürlüğü 1080x2240 piksel, uzun kenarı standarda göre daha uzun (16:9 yerine 18,7:9) bir 1080p aslında. fakat telefonu elinizde tutup baktığınızda 6.1 inçlik bir ekran olmasına rağmen 1080p gibi değil, 1440p gibi net, pikselsiz görünüyor. parlaklığı son derece yüksek. renkleri iphone x'in oled ekranındaki gibi kalibre edilmiş, patlamıyor, gayet doğal. benim gibi ips monitörde fotoğraf, grafik çalışıyorsanız aynı sonuçları görmek bakımından instagram vs. için uygun bir tercih olacağını düşünüyorum. hafif yan çevrildiğinde maviye/sarıya çalma problemi de yok.

    - telefonun işlemcisi bizzat huawei üretimi olduğu ve ekran çözünürlüğü de 1080p gibi optimal bir seviyede tutulduğu için telefonun performansı iphone'ların donanım-yazılım uyumunu anımsatır şekilde sürekli çok iyi, akıcılık ya da tepki süresi konusunda herhangi bir sıkıntısı yok. screenshot, split view gibi eylemler için konulan gesture'ların bazen ekranın tepki süresini etkilediğini okumuştum, ben böyle bir problem yaşamadım ama gesture'ları zaten kullanmadığım için kapattım (bu arada ben telefonu elime alır almaz default launcher yerine yıllardır kullanmaya alıştığım nova'yı kurdum, telefonu stok android'e en yakın şekilde kullanmayı seviyorum). hiçbir işlemde ya da app'te zorlandığını ya da yavaşladığını görmedim.

    - ses kalitesi muazzam. stereo hoparlörler çok yüksek ve net ses çıkarıyor, en yüksek seste dahi bozulma olmuyor. bir telefona göre enteresan bir şekilde baslar da çok kuvvetli (bu konuda ayrı ve yenilikçi bir teknolojisi bulunan lg g7 ile karşılaştırmak istiyorum bir gün). macbook pro'mdan çıkan sesten aşağı kalır yanı yok neredeyse, video izlerken dolby atmos sayesinde oluşan geniş stereo efekti daha bile etkileyici geliyor şu anda. ekleyeyim, telefon konuşmaları da çok yüksek ve net.

    - pil ömrü şu ana kadar kullandığım telefonlar arasında en iyisi olabilir. %100 şarjlı haliyle telefonu onbeş dakika kurcalayıp (instagram, youtube, whatsapp) şarjın hala %100 olduğunu görmek bayağı değişik bir his. şarjı normal bir kullanımla bir günü çok rahat çıkarıyor, iki günü bile zorlayabilir büyük ihtimalle. şu anda şarj %93 iken ultra power saving mode'da (öyle bir mod var) kalan güç 4 gün 11 saat gözüküyor ama denemek lazım tabi.

    - kamerası ile ilgili çok fazla şey yazmaya gerek olduğunu düşünmüyorum, özetle çok hızlı, net ve kendiliğinden optimize edilmiş (ayarları kendiniz belirlemek isterseniz de herhelde piyasadaki manuel modu en ayrıntılı telefon bu) fotoğraflar çekiyor. gece modu ayrıca çok başarılı.

    - kısaca diğer özelliklerinden bahsetmek gerekirse, parmak izi okuyucusu çok hızlı, ekran kilidinin açılması için sensöre dokunmak yeterli oluyor. üretim kalitesi, eldeyken verdiği sağlamlık hissi çok iyi (yukarıda bükülmeyle ilgili bir tartışma var ama testi izlerseniz aslında telefonun bükülmek gibi bir probleminin olmadığını görüyorsunuz, jerry her videosunda olduğu gibi ön camı kademeli sertlik seviyelerinde kazıyor, bükünce ön cam en sert kazıdığı yerden çatlıyor. arkasını ise kazımadığı için büktüğünde arka cama bir şey olmuyor). bağlantı konusunda bayağı iyi. mobil ağlarla ilgili sıkıntı bulunan noktalarda diğer telefonlara göre daha iyi çekim yakaladığını söyleyebilirim. upload-download hızları sanırım diğer telefonlara göre bayağı iddialı (oneplus 6 ile karşılaştırma videosu izlemiştim, onu bayağı ikiye katlamıştı) ama bunu özellikle denemedim.

    (telefonu kullandıkça ve aklıma geldikçe editleyeceğim)
117 entry daha
hesabın var mı? giriş yap