62 entry daha
  • ergenlik dönemimin en parlak çağının başlarında, 1997-1998 yıllarında her ay düzenli alıp okuduğum, kötü kedi şerafettini, kunteper canavarını, memcoşu, robinson ve cumayı, zıçan adamı okurken ayrı ayrı keyif aldığım karikatür, mizah dergisi.

    bir kapağının çizimi aklımda baya yer etmiş; onca yıl geçmesine rağmen hala hatırlıyorum: derginin doğum günü şerefine bok şeklinde kıvrılarak yükselen bir pasta, üzerinde mumlar, irili ufaklı, tombullu kurulu onlarca kıllı erkek götü osurarak boktan doğum günü pastasının üzerindeki mumları söndürüyordu. onca kıllı götün arasında bir tane parlak, kılsız kadın götü vardı. çizerini şu an hatırlamıyorum ama o dönem l-manyakta çizen tek kadın çizere aitti o parlak götte işte. derginin 2. sayfasında kapak çiziminin küçük bir taslağı vardı. taslakta her bir göt numaralandırılmıştı ve taslağın biraz altında her numaranın hangi çizerin kıllı götüne ait olduğu yazıyordu. "lan dur bakayım, memcoşun götü hangisiymiş, cengiz üstününkü hangisiymiş, kih keh keh!" diye diye bir kapağı bir ikinci sayfası çevirip çizerlerin götlerini karşılaştırıp durmuştum. aghşkdst

    uzun yıllardır almadım bu dergiyi. karikatüre, çizime, mizaha olan açlığımı penguen ve uykusuzla bastırdım. sanki yeniden l-manyak alır da okurken eskisi gibi hissedemezsem ergenlik günlerimin, mazinin o güzel, masum ve eski büyüsü yok olacakmış gibi hissettim hep.

    edit: o parlak kılsız göt tuğçe'nin çizeri andaç gürsoy'a aitmiş. hatırlatma için flexin'e çok teşekkürler.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap