11 entry daha
  • 6 yaşındaki kızımın sürekli protesto ettiği kişinin yaptığı işteki genel adı.

    bakıcımız iki çocuk annesi, kendi kendine hesap verebilmeyle ilgili herhalde tanıdığım empatisi en gelişmiş kişilerden biri. kızımla ilgili günlük tutuyor mesela, ve tuttuğu günlükte kızımın içdünyasında dönenlerle ilgili doğru tespitler yapıyor, o gün içinde yaptığı farkındalık ifade eden davranışları not alıyor ve bunlar bana da kızımı tanımak ve ona karşı geliştireceğim davranışlarda çok zaman yönlendirici oluyor. kızımla ilgili bazı tespitleri bana uzun uzun yazdığı mesajlarla istişare ediyoruz. sözün kısası hayattaki en büyük şansım doğru bir eş olamasa da, kızımla ilgilenmesinde yardım alabileceğim en doğru insanı bulmuş olmam diyebilirim.

    bunun yanındaysa kızımın onu bezdirmekle ilgili bir yanı var ki bakıcımız bezmiyor ama ben beziyorum. girdiğim evde artık mutsuzluk olsun istemiyorum ben ve huzura öyle muhtacım ki.

    velhasıl mahkemenin tarafıma verdiği velayet kararı sevebiyle 3 aydır kızımla birlikteyiz, 2 aydır bakıcımız benim işte olduğum saatlerde kızımla birlikte, kimi zaman parkta, kimi zaman balkonda, kimi zaman yürüyüşteler, kimi zaman etkinlik başında, resim yaparken masada, kek yaparken mutfakta, nihayetinde sürekli birlikteler. ancak bu durumdan kızım bir gün hoşnut; bir gün isyankar. annem varken sen neden bana bakıyorsun, benim annem kötü bir anne mi diye ona çıkışıyor bazen ve o gün kopuyor her şeyden, gidip erken yatıyor, oturuyor yerinden kalkmıyor, bakıcımız da; ben de epey çaresiz kalıyoruz.

    dün bana anlattı, aramızda kalsın dedi, “annem bana diyip duruyor, ben sana bakamıyor muyum da bakıcı senle ilgileniyor..”
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap