45 entry daha
  • (bkz: hayat kurtarır)

    2 sene önce çalıştığım şirkete kızılay geldi, a rh- olduğum ve az bulunan bir kan grubu oldugundan bağışlamak istedim, broşürde kök hücre bağışını da işaretledim ve bir ünite kanı bağışladım.

    gel zaman git zaman 4 ay önce kızılay kök hücre bölüm sorumlusu tarafından arandım ve küçük bir erkek çocuğunda 9/10 doku uyumu var bağışlamak ister misiniz hayatı size bağlı dediler, tabi elbette diyip süreci başlattık. temmuz 5'inde aşılar olmaya başladım ve 10'unda toplama işlemi gerçekleşti (damardan) bu arada bağışladığınız hasta hakkında sadece kilo bilgisi veriyorlar ve kan grubu bilgisi o kadar, benim bağış yaptığım çocuk 12-13 kilo ve a rh+ kan grubuna sahipmiş, 12-13 kilo nedir :( en fazla 4-5 yaşında galiba :(

    bu kadar kısa süre içerisinde bulunacağını beklemiyordum, 1/250.000 şans varmış, düşünün daha önce bu işlemi yapsam o çocuk o kadar az acı çekecekti, bu konuda bilinç çok önemli, gidip hemen bir tüp örnek vermek gerekiyor.

    sonucunu bağışladıktan 5-6 ay sonra size verilen mail adreslerine sorgulayarak öğrenebiliyorsunuz, hastanın bedeninin de kabul etmeme durumu var :/ 2-3 sene sonra da konferans yoluyla aile de isterse görüştürüyorlar - reel'de görüştürmüyorlar, galiba suistimal eden olmuş. amk çocuğu zaten iyi birşey yapıyorsun gidip ne para istiyosun milletten, bizim gibi görmek tanımak manevi kardeş olmak isteyen birine engel oluyorsun!!?

    neyse velhasıl, durum böyle sevgili ekşi sözlük, ben de o günden beri çevremi bilinçlendiriyorum, aklınıza takılan bir soru olursa beni yeşillendirebilirsiniz. sağlıklı günler!

    edit: arkadaşlar müjdeli haberim geldi, 10 temmuz 2018'de yaptığım bağış sonrası bağışladığım çocuğun sağlık durumu gayet iyiymiş, vücudu kabul etmiş, böyle bir mutluluk olamaz lütfen sizler de bağış yapın :) bu arada yabancı uyruklu, gürcistan vatandaşıymış :)
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap