53 entry daha
  • izledigim en iyi korku filmlerinden birisi.

    bu filme satanizm ile alakali demek ise cok yuzeysel bir yorum.

    --- spoiler ---

    aslinda her sey filmin en basinda anneanne’nin kolyesinin ucunda gordugumuz, sonrasinda da catida ve baska yerlerde karsimiza cikan sembol ile alakali. bahseden olmamis, anlatayim.

    tam olarak ne zaman yayinlandigi bilinmese de muhtemelen 15. yuzyildan sonrasina ait oldugu dusunulen ve bizzat hz. suleyman’in ogretilerine dayandirilan, cesitli metafiziksel varliklar ile nasil iletisime gecebileceginizi anlatan kitaplar yayinlaniyor. bu kitaplardan the lesser key of solomon’da baal, paimon, valak gibi 72 adet demon’a ait tanimlar ve onlar ile iletisime gecmek isteyenlerin onlari cagirirken kullanmalari gereken sigil mevcut. tahmin edeceginiz gibi filmde gordugumuz sigil, king paimon’a ait olan.

    insanlarin bu varliklarla iletisime gecmek istemesi de son sahnede aciklaniyor, dikkat ederseniz cesitli amaclar icin paimon’dan bilgi ve yardim istiyorlar, bunun da bir bedeli var.

    bunun haricinde, reddit’te yonetmenin film ile ilgili merak edebileceginiz bircok soruya ait cevaplari mevcut, merak edenler inceleyebilir.

    --- spoiler

    son olarak, bunu sevenler a dark song’u da sever.
278 entry daha
hesabın var mı? giriş yap