aynı isimde "prey (film-2022)" başlığı da var
78 entry daha
  • hemen hemen bütün yan görevlere elimde tuzluk ile koşarak, bulduğum bütün kitapları bir sik anlıyormuş gibi okuyarak, silahların hemen hemen hepsini mümkün olan son hallerine upgrade ederek ve yaklaşık 35 saatlik oyun süresi ile sonuna geldiğim oyun.

    bütün bunları yaparken bir saniyesinden bile sıkılmıyorsun. hikaye bugüne kadar izlediğimiz çoğu bilim kurgu filminden daha başarılı. oyunun içerisinde aldığınız kararlara göre alternatif son olayının hatta boku çıkmış durumda. sanırım 4-5 tane vardı alternatif son.

    oyunun özellikle atmosferi ve mekan tasarımları mükemmel. duvarları ve yapıları inceleye inceleye oynuyorsunuz. silah çeşitliliği bence bol değil. böyle bir oyunda uzun bir süre işe yarar sadece 2 tane silah üzerine eğilseniz yetiyor (shotgun ve pistol). alternatif silahlar yok değil ancak kullanışlılık tartışılır.

    düşman çeşitliliği de aslında çok değil. bir süre sonra ya sikecem senle mi uğraşacağım diye yanlarından geçmeye başlıyorsunuz. komiktir ama en çok canımı sıkan military operators oldu. nefret ettim. ancak uzaylı tasarımları başarılı.

    oyun ilk başlarda daha çok korku unsuru da barındıracak gibi duruyor olsa da, oynadıkça ve karakteriniz geliştikçe, daha rahat oynayabiliyorsunuz. karakter gelişimi demişken, oyun fps olsa da, perk dağıtımı gerçekten başarılı ve oynanış tarzına göre değişiklik gösterebilecek cinsten. ben mesela uzaylı özelliklerine hiç harcamadım perkleri yine de oyunu bitirebildim.

    malzeme durumu öldürmüyor da ama güldürmüyor da. silah bulmak kolay ancak mermi bulmak biraz zorlayabiliyor. o nedenle oyunun başından sonuna kadar ne buluyorsanız toplamak, bol bol recycle yapmak falan çok önemli. yoksa çoğu zaman elinizde wrench sağa sola koştururken bulursunuz kendini.

    ha bir de ufak not, bazı yan görevleri yapmak için ana görevlerde ilerlemek gerekiyor. o nedenle tıkandığınızı görürseniz kafayı yemeyin. o konuda oyun biraz gıcık ediyor insanı.

    özetle, son zamanlarda oynadığım en keyifli oyunlardan birisiydi. sıkmadı, 35 saat boyunca ilgi uyandırdı. özellikle indirime girdiği zaman kaçırılmaması gerekir.

    son olarak; sonunu (gerçek sonunu) cidden beğendim. ters köşe dediğin budur.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap