14 entry daha
  • https://www.imdb.com/title/tt4073790/

    ben aslında "in darkness" a gitmek istiyordum. fakat film gösterime gireli henüz 4 gün olduğu halde kaldırılmış! hayatımda ilk kez böyle birşeyle karşılaştım ve şaştım kaldım. cuma gösterime giren film, ne kadar kötü de olsa bir hafta vizyonda kalır(dı)
    değildik ama sonunda ortadoğu olduk!

    kupon kodlarım boşa gitmesin diye rastgele bir film seçtim. "klişe konulu ergen filmi pöh! " diye diye girdim. "ay acaba devamında n'olcak?" diye çıktım. hee klişe değil miydi? evet klişeydi. ergen filmi değil miydi? evet ergen filmiydi. ama çok akıcı bir filmdi. sıkılmadan izleniyordu. bir de ben tatil kafasındaydım.

    tabii mantık hataları da yok değildi. ki herzamanki gibi çok gıcık oldum.

    --- spoiler ---

    efendim, başroldeki zenci kız, ailesinin hafızasından kendiyle ilgili herşeyi silmiş. ailesi bir kızları olduğunu hatırlamıyormuş. peki ya kızın odası? giysileri, oyuncakları, eşyaları, ailesiyle çekilmiş fotoğrafları? onları neyle açıklıyor "bizim kizimiz yik ki" diyen gerzek aile?

    sonra, kampta yeşillere(zeki olanlar) postal temizletmeleri çok salakçaydı. yapay zeka projelerinde veya think thanklerde falan çalıştır. postal bağlatmak ne?

    --- spoiler --

    kızın, kafasını sürekli aşağı eğip, ezik ezik, alttan alttan zenci hizmetçi gibi bakması, hareketleri, mimikleri falan da çok itici geldi bana. polonya köylüsü tipli çocuk daha doğal, daha inandırıcıydı.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap