6855 entry daha
  • bugün uyanır uyanmaz üst üste yaktığım sigaraların üçüncüsünde bir anda kafama dank eden olay.

    o kadar ani karar verdim ki, hemen elimdeki sigarayı söndürdüm, pakettekileri kırdım attım, duşa girdim, dişlerimi fırçaladım, elime cam bir su şişesi aldım, sadece sigara içmemeyi düşünerek bekliyorum. şu an işteyim, günün en stresli zamanları fakat bir şekilde buna başlamam lazımdı.

    normalde günde bir buçuk paket kesin, son zamanlarda iki paket içer olmuştum. uyumadığım zamanlar dışında 20 dakikada bir sigara içiyordum. şu an yaklaşık 4 saat oldu. buraya hemen yazmak için daha çok erken biliyorum fakat yazarak kendime destek olacağımı düşünüyorum.

    öncelikli hedefim ilk 24 saat. ilk tehlikeyi savuşturdum, işyerinde sigaraya çağırdılar gitmedim.

    daha sonra 3.gün, 1. hafta, 21. gün, 3. ay, 6. ay ve 1. yıl olarak editlemek istiyorum.

    son olarak da şöyle birşey oldu, son günlerde kafamda bir sürü şey vardı, düşünmeden edemiyordum, kafamda evirip çevirip hiç bir sonuca varamıyordum, resmen manyak olmuştum. bu kararı verdikten sonra kuş gibi hafifledim, sigara icmemeyi düşünmek diğer tüm düşüncelerin yerini aldı.

    24 saat sonra: 28/08/2018
    hiç içmedim. sadece bir kere çok canım istedi, onda da su içtim. sürekli uyuyorum, üstümde bir yorgunluk, bir uykusuzluk hali var. zaten ağzımdaki o pis tat bile sigara içmemek için büyük bahane oluyor. bu arada, yukarıda bahsettiğim ''diğer tüm düşüncelerim'' de geri geldi. sigarayla birlikte hepsini düşünüyorum.

    3. gün: 30/08/2018
    dün akşam içki masasında bile içmedim. bu sabah kahvaltıdan sonra içtiğim türk kahvesinin yanında canım çok istedi. yapacak birşey bulamadığımda "ulan şimdi bir tane yaksaydım hiç değilse zaman geçerdi" diye düşünüyorum bazen. öyle ya da böyle 72 saati doldurdum.

    iyi yanlarından bahsedecek olursam, sürekli öksürürdüm artık hiç öksürmüyorum neredeyse. ciğerimdeki o iğrenç gıcık hissi de çok az kaldı. bu kısa sürede bile sigara içmemenin etkilerini hissetmek insanı motive ediyor.

    1. hafta: 03/09/2018

    ilk hafta bittiğinde şunu farkettim; kola, gazoz, soğuk çay gibi her gün mutlaka içtiğim zararlı şeyleri yüzde seksen azalttım. bilinçli olarak yaptığım bir şey olmadı, bunları sigaranın yanına meze yapıyormuşum, sigara olmayınca mezesine de gerek kalmadı.

    geçtiğimiz 4 gün boyunca bir gece nöbeti tuttum, dün beşiktaş maçı izledim (bkz: beşiktaş kanseri), 10 saatlik uzun yola çıktım, eski arkadaşlarımla içki masasına oturdum ama bir tane bile sigara içmedim. bunları söylememin nedeni, sigara tüketimimin en yoğun olduğu zamanlar olması.

    daha önce, en az 1 ay en fazla 7 ay olmak üzere, tam 6 defa sigarayı bırakmışlığım var. her seferinde yenildim ama hepsinde de sigaraya nasıl başladığımı, nelerin bunu tetiklediğini öğrenmiş oldum.

    bu bir haftayı sigarasız bir şekilde tamamlarken, yıllarca sigara içmemeyi diliyorum. askerliği atlatırsam bu iş tamamdır. üçüncü haftada görüşmek üzere.

    6. hafta
    başladım.

    aralik 2018 editler editi: yine bıraktım. fakat gün saymıyorum. başlayınca yazarım tekrar.

    edit: başladim. sanirim nisan ayinda baslamisim. başlayali 6 ay oldu bile. buraya yazmam gecikti sadece. birakma surem de tahminen 2 ay.

    anlayacaginiz gunler sayilsa da sayilmasa da başlaniyor bu orospuya. 8. deneme de başarisiz dostlar.

    edit 22 eylül 2019: yine biraktim. 6 gün doldu. başlayinca bir daha editlerim.

    edit 9 ekim 2019: geçen hafta başladim beyler hayirli olsun. tütüne döndüm yine para yetmez oldu. birakinca yazarim.

    edit 8 aralık 2019: yine birakmaya karar verdim beyler. biktim amk biktim! 24 saat.

    15 aralık: hiç içmedim. en az 1 yıl dolmadan bıraktım demeyeceğim artık. "içmedim" yeterli.

    2 ocak 2020: içmedim beyler. ilk defa yeni yıla içmeden girdim. alkolu azaltmamin da etkisi buyuk. alkol icince insanin iradesi zayifliyor yakiveriyor bir tane. sonra 2 paket...

    9 ocak 2020: içmedim ibneler. hem de sevgilimle dehşet bir kavga edip, evde kırılmadık eşya kalmadığı halde yakmadım. tam yakıyordum. burası aklıma geldi. biraz size söveyim de rahatlayayım dedim. sigara içenin de amk içmeyenin de amk.

    12 ocak 2020: bugün canım acayip sigara çekti. stresli bir durum yaşamadım, yanımda içen de yoktu ama kahvaltidan sonra "şimdi ne iyi giderdi be..." diye düşünüp iç geçirdim. bir kaç gündür rüyamda sigara içtiğimi görüyorum zaten. bakkalda eski paket parlement arıyorum vs... yakıyorum, sigarayı bıraktığım aklıma geliyor hiç pişman olmuyorum. boşver iç bırakırım bir daha diyorum içmeye devam ediyorum. sonra uyaninca "oh be rüyaymiş başlamamışım" diyorum. hadi bakalim hayirlisi.

    3 şubat 2020: başladım

    15 nisan 2020: 4 gundur icmiyorum.

    kasım 2022: son 2 yıldır hiç güncelleme yapmadim ama 10 defa bırakıp baslamisimdir.
    bu sene 4 defa bırakıp başladım. beşinci denemedeyim, 10 gün oldu.
11569 entry daha
hesabın var mı? giriş yap