• http://www.atimes.com/…ext-global-financial-crisis/

    adresinde 23 ağustos tarihinde hintli tarihçi ve yazar vıjay prashad tarafından yazılan makalenin başlığıdır.

    can alıcı nokta;

    "turkish finance minister berat albayrak, who happens to be the son-in-law of president recep tayyip erdoğan, has said that his country has opened discussions with the ımf. he pledged not to put capital controls in place. capital controls might well be the only option truly to protect turkey from economic collapse. the ak party is averse to any radical solution. ıt will likely conform to ımf policies without going formally to the ımf – to preserve erdoğan’s façade about being anti-western. the akp is now governed by anti-western rhetoric, but pro-western policies."

    cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğanın damadı maliye bakanı berat albayrak, ülkesinin ımf ile görüşmelere başladığını söyledi. sermaye kontrolleri, türkiyeyi ekonomik çöküşten korumak için tek seçenek olabilir. ak parti, herhangi bir radikal çözüme karşı. muhtemelen, erdoğanın batı karşıtı olma konusundaki cephesini korumak için ımf'ye resmi olarak gitmeden, ımf politikalarına uygun davranacaktır. akp şimdi batı karşıtı söylemlerle, batı yanlısı politika izliyor..."

    https://www.forbes.com/…e-an-emerging-market-crash/

    forbes yazarı randy brown'ın 27 ağustos tarihli yukarıdaki makalesinde ise şöyle bir öngörümleme mevcut;

    "turkey must quickly raise interest rates, commit to fiscal discipline and restore relationships with the u.s. with inflation likely to hit 20% in the next several months, the central bank may need to raise rates by at least 500 basis points. restoring policy credibility may require assistance. the ımf would be an obvious partner. however, they will demand structural changes and an independent central bank clashing with erdogan designs to have control over all institutions and policymaking."

    "sorunlarını çözmek için türkiye hızla faiz oranlarını yükseltmeli, mali disipline bağlı kalmalı ve abd ile ilişkileri eski haline geri getirmelidir. enflasyonun önümüzdeki birkaç ay içinde % 20'ye varan oranlarda olması durumunda, merkez bankasının en az 500 baz puan artırması gerekebilir. bu noktada imf açık bir ortak olacaktır. ancak, erdoğanın tüm kurumlar ve politika oluşturma üzerinde kontrol sahibi olmasını sağlamak için yapısal değişiklikler ve bağımsız bir merkez bankasıyla çalışmalarını talep edecekler."

    makalelerin ikisi üst üste meyveli waffle lezzetinde adeta.
    bize de bu "faize karşıyım sabrım kalmıyor bak kızıyorum" tiyatrosunu izlemek kalıyor..
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap