2 entry daha
  • garip celiskilerin ortaya cikmasina sebep olmus bir balerindir. asil amacini, kimi yanlislarin arkasina saklanarak kusan ve fakat aslinda bale veya sanat dendiginde tuyleri diken diken olan kimi sahislar mal bulmus magribi gibi atlamistir bu balerinin ustune.

    ama tabii bakanimiz cok yuce ve cok dogru isler yapiyor, geceleri rapor okumaktan, gunduzleri duzenlenen toplantilarda veya seminerlerde uyuyor. gerci ne olacak ki? sonucta geceleri o toplantilarin tutanaklarini okuyabilir degil mi? oyle yapiyormus. pek bilmis savunuculari oyle diyor. benden iyi biliyorlardir kesin.

    ama mesela sayin atilla koc cikiyor ve rus turistlere gorgusuz diyor ve bir krize sebep oluyor veya topkapi sarayi'nda yapilan akil almaz soygunu aciklarken, bakani uyuyan bakanligin burokrati da uyumus cok mu diye espri yapiyor ya da uyudugunu goruntuleyen gazetecileri azarliyor. ama ulkenin tanitimi veya turizmi gelistirmek icin bir sey yapmiyor. ya da ulkemizin tarihi calinirken uyumasi ile ilgili espri yapabiliyor. ama bir kisim insan, tum bu celiskileri gormedigi gibi, 110 kiloluk balerinin uzerinden kendi amaclari icin cikar saglamaya calisiyor ve celiskileri dile getirenlere bok atiyor. ama cok unlu bir "dusunur"un de dedigi gibi "bu zihniyetin sıçıp sağa sola attığı boktan kaçılmaz..."

    110 kiloluk balerin varsa onun isine son verecek veya yanlislari duzeltecek kisi ortadadir. ancak bunu cikip gazetelere sikayet etmek bu kurumlara karsi nefreti koruklemek disinda bir getiri saglamaz. gerci amac bu ya... kadinlari carsafa dolamak isteyen insanlardan farkli bir yaklasim da beklenemez zaten. ama teror varmis, hilafet gosterisi olmus kimin umrunda... 110 kiloluk balerin cok onemli degil mi?

    ekleme: burada 110 kiloluk balerin (eger varsa) savunulmamaktadir. ancak olayin ne oldugunu bilmeden konusmak da sacmalik. ya da kendi hatasinin veya yanlisinin farkinda olmadan, kendi hatalarini duzeltmek icin calismadan sagi solu suclamak, kulp takmak savunulabilecek bir davranis degildir. ayrica gencken balerinlik yapmis, ancak yasi ilerledikten sonra mesela koreografi veya benzeri alanlarda kuruma hizmete devam eden ve hatta balerinlik kadrosunda bulunan 110 kiloluk bir sahis olmasi da ters bir sey degildir. ama diyelim ki boyle bir durum yok... eee atin kardesim o zaman o sahsi oradan... bunun yetkilisi ben miyim? kimi kime sikayet ediyorsunuz?
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap