22 entry daha
  • eşsiz bir delilik hikayesi. (bkz: gena rowlands) akıllara zarar bir performans sergiliyor. insanın kendisine ve içinde yaşadığı topluluğa yabancılaşması çok farklı ve sert bir üslupla anlatılıyor. bana bir açıdan (bkz: we need to talk about kevin) filmini hatırlattı. o da çok sarsıcı bir filmdi.

    --- spoiler ---

    beni allak bullak eden sahnelerden biri mabel'ın çocukları okula göndermek ve eşiyle baş başa kalabilmek için evdeki herkesi aceleyle ve ekstrem bir telaşla yolcu ettikten sonra bir anda afallayıp çocuklarını çok özlediğini ve bir an önce eve gelmelerini istediğini fark ettiği sahneydi. ardından akşama kadar sokakta çocukların servisini bekleyip onları müthiş bir enerjiyle karşılamış ve kapı önünde oturarak muhteşem bir sohbet döndürmüştü. akabinde ne kadar iyi bir anne olduğunu hatırlatıyordu kendisine ve çevresindekilere.

    anne olmak, eş olmak, kadın olmak, güzel bir kadın olmak, güzel ve yalnız bir kadın olmak, yalnız olmanın cazibesi ve beraberinde getirdiği güç ama öte yandan güçsüzlük, normal olmak, normal görülmek, normal kabul edilmek, diğer insanlarla normal kabul edilen bir iletişim kurabilmek, iletişimi temel seviyede sürdürebilmek, taşınılan ve üste yapışan kimlikler ve daha pek çok şey...

    çok daha derin meselelere parmak basan harikulade bir hikaye. taşıdığı ya da taşımak zorunda kaldığı kimlikleriyle ne yapacağını bilemeyip bocalayan, sevilmek isterken hatalar yapan, kendi istekleri ile çevresindekilerin istekleri arasında dengeyi tutturamayıp deliliğe sürüklenen bir kadın. insan olmanın, kadın olmanın, eş olmanın, anne olmanın ve normal olmanın ne denli zor olduğu benzersiz bir şekilde anlatılmış.

    --- spoiler ---
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap