982 entry daha
  • kapanmasının ülkedeki ihracatı olumsuz etkilediği bilinen, yine de tekrar türkiye'de açılması için adım atılmayan hizmet.

    dalga geçmiyorum. minik girişimciler, e-ticaretçiler, yabancılara fiverr gibi yerlerden hizmet satan gençler falan... hepsini toplasanız belki yılda 1 milyar dolar etmez (belki de eder) ama yurt dışından gelişi duran bir sıcak paradan bahsediyoruz. 1 dolar bile girecek olsa bunun değerlendirilmesi gerekmez mi? kaldı ki rahatlıkla onlarca, belki yüzlerce milyon dolardan bahsedebiliriz - internetten iş yapan, parasını kazananların sayısı hiç de az değil. üstelik sistem gereği paypal'de para türkiye'ye girerken türk lirası olarak giriyor, paypal (kendi kur farkını uygulayıp parasını kazanarak) paypal cüzdanındaki parayı türk lirasına çevirerek aktarıyor.

    ve hayır, maalesef alternatif yaratma çabaları da bir işe yaramıyor. payu, paytr, iyzico gibi türkiye menşeli sistemler veya bddk'nın şartlarını yerine getiren yabancı sistemler ne kadar güvenilir olursa olsun, paypal kadar popüler olmadıkları için (ve hiçbir zaman paypal kadar popüler olamayacakları için) amerika'daki herif benim internet sitemde ödeme yaparken gördüğü sisteme güvenemediği için hizmetimi satın almaktan vazgeçebiliyor.

    hükümetin bu tarz anlamsız, gereksiz hamleleri yüzünden insanlar estonya'da, karadağ'da, güney kıbrıs'ta, gürcistan'da şirket kurup paralarını orada tutuyorlar, vergisini orada verip, oranın ekonomisine katkı sağlıyorlar. paypal ile oturup orta yolda buluşabilmek varken "hağyır bizim dediğimiz olmazsa paypal türkiye'de hizmet veremez, gerekirse ihracatımız düşsün ama paypal türkiye'de hizmet veremesin!" mantığında ısrar etmenin anlamı, bize katkısı nedir?
1054 entry daha
hesabın var mı? giriş yap