48 entry daha
  • ölümün altı bölümlük özeti

    -spoiler-

    1. bölüm: ölüm kaçınılmazdır.
    vahşi batıda senden daha hızlı silah çeken biri elbet karşına çıkacaktır. şapka detayı mükemmeldi. coen'lerin hayatla bu şekilde alay etmeleri hoşuma gidiyor.

    2. bölüm: ölüm trajikomiktir.
    ölüm belki de hayatına anlam katacak bir kadın karşına çıktığı an seni bulabilir. coen'lerin ilk dönem filmlerini hatırlattı bana bu bölüm. her an her şeyin olabileceği garip bir dünyada sadece coen'ler bu karmaşayı ve saçmalığı kameraya aktarabiliyor.

    3. bölüm: ölüm acımasızdır.
    en iyi bölüm olduğu söylenebilir. hatta uzun zamandır izlediğim en harika şeydi. bu anlatılan hikayenin de harika olduğu anlamına gelmesin. bu kadar rahatsız edici bir konuyu ancak coen'ler yumuşatabilir ve ekrana aktarabilirdi. özellikle bu bölümde karanlık hava ayrı bir cezbediciydi.

    4. bölüm: ölüm intikamdır.
    altın aramayı zevkle ve akıllıca yöntemlerle yapan yaşlı adamın baykuş tarafından öldürülmesini beklediğiniz etkileyici bir bölüm. hadi itiraf edin siz de sürekli bunun olmasını beklediniz. ama yaşlı adam haklıydı. sayı sayacak hali yoktu ya.

    5. bölüm: ölüm aptallıktır.
    abisini kaybettikten sonra tek başına kalmanın yükünü kaldırabilecekken kaldıramayan bir kadının hikayesi. vahşi batıda kadınlara yer yokmuş demek ki.

    6. bölüm: ölüm yakınınızdadır.
    beni çok sarmadı bu bölüm. kokan yaşlı adam dışında ilgi çeken bir karakter de yoktu sanki. bir de arabayı süren gizemli sürücü. arabayı durdurması için kendisine bağırıldığında dönüp bakacak mı diye niyeyse gereksiz yere gerildim.

    -spoiler-
191 entry daha
hesabın var mı? giriş yap