2 entry daha
  • "estetik kaygılar ön planda tutularak" hazırlandığı söylenerek güldüren projenin ürünüdür.
    belediyenin ücretsiz olarak dağıtılan yayın organında, aynen şu satırlarla tanıtılmıştır:

    "ankara büyükşehir belediyesi; gökkuşağı prestij projesiyle, ankara'ya hem estetik, hem de işlevsel bir mekan daha kazandırıyor.
    eskişehir yolu milli kütüphane önü alt geçit üzerindeki 340 metrelik yol şeridi, gökkuşağının sihirli renklerine bürünecek. büyükşehir belediyesi'nce estetik kaygılar ön planda tutularak düzenlenen 7 bin metrekarelik alanda ankaralılar'a sunulan hizmet, projenin başkente kattığı görsel güzellikle bütünleşecek.
    proje alanında incelemelerde bulunan ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçek, gökkuşağının kentin batı aksına farklı bir hava kazandıracağını söyledi.
    aydınlatma düzeni, gökkuşağı renklerinin oluşturduğu renk armonisi ve lazer sistemiyle sağlanacak ışık ve renklerin dansının, özellikle geceleri hafızalarda unutulmayacak bir iz bırakacağını vurgulayan gökçek, "iddia ediyorum, oluşacak renk cümbüşünün türkiye'de değil, avrupa'da bile bir benzeri yok" dedi.
    yolun yan tarafında inşaatı devam eden yer altı metro istasyonunun üzerinde yer alacak otoparkla da, otopark sorununun çözüleceğinin hatırlatan gökçek, gökkuşağını; merkezi konumu, bahçelievler ve emek semtlerine yakınlığıyla ankaralılar'ın, özellikle üniversitelilerin yeni gözdesi olmaya aday bir mekan olarak takdim etti.

    kafeterya ve büfeler:
    büyükşehir belediyesi, gökkuşağı projesiyle ankaralılar'a uygun koşullarda yemek yiyebilecekleri ve zaman geçirebilecekleri sevimli bir mekan sunuyor.
    gökkuşağında alt yapısı, havalandırma, klima düzeni ve tuvaletleri tmamlanan, 17 metrekarelik mutfak, 94 metrekarelikikram salonu ve 130 metrekarelik teraslarıyla 6 adet kafeterya bulunuyor.
    inşa edilen 16 adet büfede ise gazete-dergi, tekel, meşrubat, müzik market, bilgisayar mağazası, kuruyemiş-kahve, hediyelik eşya, telekom bayi, çiçekçi, bijuteri, kırtasiye, eczane gibi öncelikli olarak düşünülen hizmetlein veilmesi planlanıyor.

    estetik ön planda:
    gökkuşağı; farklı renkte ışıklarla süslenen fıskiyeleri, 7.5 metre çapında 2 havuzuyla, gündüz bir başka, gece bir başka tat verecek.
    tarihi kentlerin sembollerinden saat kulesi de projede günün koşullarına uygun yapıda yerini aldı.
    kentin gidiş-geliş istikameti düşünülerek, alanın iki ucuna önlü-arkalı 2'şer saatin bulunduğu 10 metre yüksekliğinde 2 adet kule inşa edildi.
    gökkuşağında büfe alanlarının güneş, yağmur ve kardan korunmasını sağlayacak, her biri yaklaşık 230 metrekarelik 6 mebran gölgelik bulunuyor.
    tümüyle granit taş döşenen 2 meydanı ve buz mavisi ışıklandırılan 42 adet cam panelin yerleştirildiği yürüyüş yolları ise projenin işlevsellikle birlikte estetiğe verdiği önemin güzel bir örneği. ayrıca; 2'si özürlüler, 2'si bay, 2'si bayan olmak üzere projede yer alan 6 genel tuvalet ise ankaralılar'a hizmet vermeye hazır. düzenlenen alanın etrafına 1'er metre aralıklarla yerleştirilen kırmızı, mor, mavi, yeşil, sarı, beyaz, pembe, kırmızı renk dönüşümü yapacak olan emniyet babaları ise yol boyunca farklı bir renk cümbüşü oluşturacak. giriş ve çıkışların 2 uç noktadan yapılacağı alanın çevresi, 1,5 metre yüksekliğinde, darbe ve kırılmaya karşı dayanıklı camla çerçeveleniyor."

    nebi dikle
    büyükşehir ankara
    sayı:49
99 entry daha
hesabın var mı? giriş yap