204 entry daha
  • bu mac, agir sikletin klitschko sonrasi döneminin ne kadar yogun ve iyi gececeginin müjdecisi. boks meraklilari, dikkat! 70’li ve 90’li yillardan sonra yine bizi muazzam bir agir siklet nesli bekliyor. bu mac hem beklentileri ve öngörüleri büyük bir ölcüde dogruladi, ayni zamanda da cok az kisinin bekledigi seyler oldu.

    bunun sebebi de tyson fury. bu adam tam bir manyak. bu adam, tam bir edebi karakter niteliginde bir kahraman. hikayesini biliyoruz. sporsuz 2,5 yil, depresyon ve obeziteden sonra öngörüler, fury’nin 5-8 rounda kadar maci iyi götürüp, wilder tarafindan nakavt edilecegi yönündeydi. ve maci bitirdi. iki kere knockdown edilmesine ragmen. özellikle 12. raunddaki knockdowndan sonra tekrar ayaga kalkmasi bence onu macin galibi yapiyor. ben simdiye kadar böyle bitirici yumruk yiyip, tekrar ayaga kalkan bir boksör görmedim. yerde yattip kalktigi 10 saniye sanki son üc senesinin özetiydi. önde götürdügü bir macta yere seril, herkes seni bitti sansin ve sen yine ayaga kalk ve yenilme. adeta bir rocky filmi izledik.

    bu macin böyle olmasinin bir diger sebebi de wilder. wilder bekledi bekledi, ve beklendigi gibi ölümcül sag yumruguyla fury’yi iki kez yere serdi. öyle zannediyorum ki, baska hic bir boksör 9. rounddaki knockdowndan kalakmazdi. ancak wilder’in beklenilmeyen yani da, kendisinin fury’nin sürekli isabetli yumruklari karsisinda ayakta kalabilmesiydi. bugün wilder bana gercekten en zirveye ait oldugunu ispatlamis oldu, zira kendisinden eksik teknigi yüzünden biraz süpheliydim.

    bu mac tarzlarin carpismasiydi. teknik boksör vs puncher. ikisi de bu alanda en iyi olduklarini ilan ettiler. benim sahsi puanlamamda bas basa gidiyordu ikisi de. wilder knockdownlar sayesinde maci aldi.

    beraberlik adil bir sonuc mu? bence evet. fury maci genel anlamda hafif domine etti. daima daha cok kombinasyonlarla puan topladi. wilder ise teker teker korkunc sag yumrugunu yerlestirmeye calisti. daima cok tehlikeliydi. tek bir knockdown olsaydi, fury bu macin galibi olacakti. fury beklenmedik kondisyon ve azim gösterdi. bu beraberlik belki bir galibiyetten cok daha büyük bir etki yaratacak önümüzdeki günlerde.

    mactan sonra ikisinin birbirine sarilmasi ise iki gercek sampiyonun birbirine olan saygisini taclandirdi. mac öncesi hersey showdu. bunu da ikisini takip eden anliyordu zaten. sundan emin olun, bu ilk mac degildi.

    bundan sonra ne olacak? nisan ayi icin anthony joshua ve bu macin galibi karsilacacak deniliyordu. beraberlik sonrasi buna simdilik ihtimal vermiyorum. ilk bakista bu sonuc sanki aj ve menajeri, cagimizin don king’i eddie hearn’e yaradi gibi duruyor. ancak fury, mac sonu aj’e korkak tavuk göndermesi yapip „neredesin lan? burada dünyanin en iyi iki boksörü duruyor“ diye meydan okumasi aj’i zor durumda birakacak. cünkü wilder’in ortiz ve fury maci var artik. fury’nin de klitschko ve wilder. aj simdilik klitschko’da kaldi. gerisi simdilik pr. ve fury’nin „neredesin aj?“ diye bagirmasi, klitschko-aj maci sonrasi aynisini söyleyen joshua’yi korkutmus mudur? cünkü bu mac sonrasi benim anladigim su: wilder aj’i nakavt eder. fury de aj’i puanla yener. aj, ikisinden elinden geldigi kadar kacip, iyice yaslandikalrinda karsilarina cikmayi planlayacaktir.

    velhasil sevgili boks severler, büyük bir mac izledik. ve önümüzdeki senelerde daha bir kac büyük mac izleyecegiz gibi görünüyor. bu mac sonucunda biz bok severler kazandik.

    1,5 sene sonrasi edit: bu maci 3 kez daha puanladim. bu maci net fury kazandi. iki knockdown harici tüm raundlari kazandi. sicagi sicagina yaptigim yorum isabetsizdi.
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap