24 entry daha
  • rio de janerio (rakim: 75) oraya yeni yerlesmis bi yabanci icin kisa sürede cennete dönüsebilir, rakim 44000 olabilir. bunun icin elinden iyi kötü bi is gelen birisi olmaniz yeterli olabilir (bakin olur demiyorum olabilir diyorum, olur mu olur diyorum)

    mesela düsünün, bir backpacker siniz, memleketiniz de almanya. rio yu gezdiniz cok sevdiniz, egzotik buldunuz, oooh buraya yerlesiyim dediniz, az cok paraniz da var, buldunuz ara mahallelerinden birinde dandiginden bir ev ve yerlestiniz. ve bu olaydan sonra sanir misiniz ki öyle normal hayatiniza devam edeceksiniz. edemeyeceksiniz. gidecek mahallenin genclerinden biri yaninda bikac capulcu arkadasiyla birlikte (ki büyük ihtimal silahli olacaklar) bi aksamüzeri kapinizi calacak (bkz: bir gece ansizin gelebilirim) ve birader sen kimsin nesin ne bok yemeye tasindin buraya diye soracak. siz de bilmem sevdim burayi calisacagim isallah diyeceksiniz. ve akabinde size "elinden ne is gelir" diye soracaklar. iste bu soru hayatinizin geri kalanini icin dönüm noktasini teskil edebilir, eger tatmin edici bi cevap veremezseniz, bi boka yaramadiginiz intibasi olusursa, orada vurulabilir, döve döve sehirden siktiredilebilirsiniz, fakat derseniz ki "cok iyi tamir yaparim, enfes araba sürerim, mütis dikis dikerim giysi yaparim" , ve kanitlarsaniz ki elinizden gercekten bir is geliyor, ondan sonrasi cok degisik olur. söyle ki:

    o saatten sonra (atiyorum iyi tamir yapiyosunuz) sizi mahallenin tamircisi olarak benimseyecekler, buzdolaplarini, camasir makinelerini, ütülerini tamir icin size verecekler, sizin de cok iyi tamir ettiginizi görüdklerinde sizi bagirlarina basacaklardir. bu bagira basma, arada bi kapinizi calma bi istegin var mi diye sorma, isteginizi aninda yerine getirme, (abi suraya gidicem araba lazim dediginizde, hemen diyip yolda bi arabayi durdurup söförü disari atip al abi diye hizmetinize sunduklari, abi hatun lazim dediginizde hemen diyip yarim saat sonra kapinizda 3 adet brezilya poposuyla beraber bittikleri, ot lazim cigara lazim dediginizde torba torba esrarla yarim saate kapinizda bittikleri vakidir), bi cok alisverisiniz icin para almama, arada yemege cagirip yedirip icirip aslan tamircimiz bizim diye kafanizi oksama olarak vuku bulabilir.

    zira rio da ceteler cok güclüdür. silahlari olsun organizasyonu olsun her zaman polisten daha kuvvetlidir, rio da birincil güc odagi devlet degil, saga sola serpistirilmis lokal güc odaklaridir, mahallelerde sevilen ve cidden faydali oldugu düsünülen bi insansaniz kralsinizdir. polis olsun zabita olsun bunun bilincinde görevi sallayip "bari yolumuzu bulalim" a bakmaya baslamislar, ne oluyo lan burda cikislarina karsilik gelen "gel haci bi biramizi ic soguk soguk" önerilerine "ne sicak yapti be" diyerek yönelmislerdir. eskaza niye görevinizi yapmiyonuz lan diye cikisan olursa "bizim gömlekler cok dar kolu kaldirip istedigimiz gibi nisan alamiyoruz, bizim botlar eskidi istedigimiz gibi kosamiyoruz suclunun pesinden" gibi süper gerekcelerle siyrilmislardir isin icinden.
131 entry daha
hesabın var mı? giriş yap