23 entry daha
  • yurtdışındaki mantıkla karşılaştırılacak olursa, hollanda'da

    * bir kişinin bağlantı alıp apartmana paylaştırması yasak değildir, para ödenen şey bağlantıdır, daha çok kişi bağlanınca parası ödenen hız limitinin üzerine çıkmak mümkün olmadığından dolayı hattı kaç kişinin paylaştığı, şirketin umrunda değildir. dahası, "benim odama koyunca tam çekmiyor komşularınki, ortada bir arkadaşa aktarabilir miyiz" diye sorunca bir gün sonra teknisyen gelir ve hattı uygun odaya taşır. ödeme kişiyle ilgili değil, hatla ilgili bir olgudur. parası ödendikçe hattın kime bağlı olduğunu kimse umursamaz.

    * hat suistimal etmek? tövbe estagfurullah! şöyle ki:
    dae okulda proje yapmakta, bir yandan da bedava kablosuz ağ üzerinden bütün interneti emmektedir, en sonunda utanır, yetkiliye gider:
    dae : ya burda bir limit var mı download hızı için?
    yet : ?? yoo niye ki?
    dae : ben böyle 450-500 kb civarıyla emiyorum da?
    yet : ?? ee nolmuş?
    dae : yani söyliyim dedim.. bişey olmaz di mi?
    yet : ???? anlamadım? ne olcak ki?
    dae : neyse, neyse.. hemen iyi gunler diliyorum ben

    * 70€ (yeni en düşük limitsiz ücreti olan 99ytl'ye yakın bir meblağ) ödeyerek 20mbit hat alınır.. bağlantı ücreti gerizekalı bir şekilde hız arttıkça katlanarak artmaz. örneğin 100mbit hat, telekom mantığıyla 350€ değil, 100€ olarak fiyatlandırılır..

    * kısacası türkiyede internet bitmiş.. bu populist hakemlerle bu internet yürümez.. limit değmemiş temiz bir bağlantı istiyoruz.. 90+2 kişiye bile paylaştırsam hat aynı hat değil mi, sana ne? stumpf vardi!
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap