42 entry daha
  • işin özetini geçeceğim iş bırakma. zira bilip bilmeden yazanlar yüzünden çöpe dönmüş burası.

    1) disk'e bağlı genel-iş izmir 2 no’lu şube'nin örgütlü olduğu izmir büyükşehir belediyesi'ne ait izenerji şirketi'nde başlaması gereken yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, büyükşehir belediyesi'nin genel-iş'in yetkisine yaptığı itirazı geri çekmemesi dolayısıyla bir türlü başlayamadı.

    2) belediyenin itirazının gerekçesi ise, taşeron işçiler. izenerji şirketi'nde çalışan 4 bin civarında işçi bulunurken khk ile birlikte 3 binden fazla taşeron işçi belediye kararı ile izenerji şirketine geçirilmişti. büyükşehir bürokratları khk'li işçilerin sözleşme kapsamına dahil edilmesine itiraz ederek sayının yeniden belirlenmesini talep ediyor. bir diğer deyişle, belediye eski taşeron işçileri toplu iş sözleşmesi'ne dahil etmek istemiyor. gürültü buradan kopuyor. (bir bilgi: genel-iş sendikası yakın zamanda bir çok belediye şirketinde khk ile geçiş yapmış işçileri de kapsayan toplu iş sözleşmeleri imzaladı. sendikanın talebi izmir büyükşehir belediyesi'ne özgü değil.)

    3) süreç içerisinde, izmir büyükşehir belediye başkanı aziz kocaoğlu ile son olarak disk genel başkanı arzu çerkezoğlu ile genel-iş genel başkanı remzi çalışkan ve sendika genel merkez yöneticileri de görüştü. toplantıda kocaoğlu, itirazın geri çekilmesi konusunda talimat vereceğini söylese de herhangi bir adım atılmıyor.

    4) bunun üzerine, işçiler, toplu sözleşme haklarının gasp edildiği gerekçesi ile, eylem kararı alıyor. eylemin içeriği şu:ilk olarak bu öğlen tatilinde, belediyenin başkanlık binası girişinde basın açıklaması yapacaklar ve bir kez daha belediye yönetimine itirazın geri çekilmesi çağrısında bulunacaklardı.

    5) öğle tatilinde yapılan bu basın açıklamasına polis saldırdı.

    6) basın açıklamasına polis saldırınca, belediyenin başka şirketlerinde ve belediyeye bağlı çalışan diğer işçiler, saldırıya uğrayan arkadaşlarına destek olmak amacıyla, yarım günlük iş bırakma kararı aldılar. ortada bir grev kararı yok, polisi ve belediyeyi protesto amacıyla alınmış, dayanışma amaçlı bir iş bırakma kararı var. eshot'a bağlı otobüsler, çöp kamyonları konak'ta an itibariyle kontak kapatmış durumdalar.

    7) bu iş bırakma eyleminin, izban süreci ile karıştırılmaması gerekiyor. izban'da hükümete yakınlığı bilinen bir başkana sahip olan türk-iş'e bağlı sendika örgütlüydü. burada sendika, disk'e bağlı ve uzaktan yakından akp'yle ilişkilendirilecek bir boyutu yok işin.

    8) "evimize okulumuza gidemiyoruz" diyenler, bir de işçiye copu ve taşeronluğu layık gören belediyeye ve merkezi hükümete kükresin. bitti.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap