22528 entry daha
  • resmi ve resmi olmayan tüm disney prensesleri ve prensesler hakkında tüm bilinmeyenler.
    (prenseslerin yaşları, boyları, sevgilileri, atlattıkları ölüm tehlikeleri, kime benzedikleri, evcil hayvanları, simgeledikleri element ve unsurlar, aile bağları ve tartışmaya girenler, beyaz ve esmer olanlar, diğerlerinden ayrılan özellikleri vb...)

    pamuk prenses (14 yaşında ilk prenses) (1937)
    pamuk prenses ilk ve orijinal disney prensesi’dir. walt disney ilk prenses çizgifilmini pamuk prenses ve yedi cüceler (1937) olarak yayınlamıştır. pamuk prenses, siyah saçlı, kırmızı dudaklı ve beyaz tenli olarak anlatılan; masum, iyimser güzel bir genç prensesdir. kötü kraliçe olan üvey annesinden kaçarak yedi cücelerin evine sığınmak zorunda kalır. yedi cücelerle yaşayan iyi huylu prenses, onların evlerini temizlemesi. bir gün kötü kraliçenin tuzağına düşerek yediği kırmızı zehirli elma sebebiyle uyuyakalmış ve bir prens tarafından öpülerek hayata döndürülmüştür.

    sinderella (külkedisi) (19 yaşında) (1950)
    sinderella, ikinci disney prensesidir. kötü üvey annesi lady tremaine ile iki zalim üvey kız kardeşi olan drizella ve anastasia babasının ölümünden sonra sinderella’yı köleliğe zorlayınca, onun tek mutluluk kaynağı kuşlar ve farelerden oluşan hayvan arkadaşlarıdır. sinderella, fransız masalı sinderella’nın kahramanı charles perrault ve grimm kardeşleri tarafından alman masal ashputtel’e dayanıyor. sarı saçlara sahip olan sinderella, baloda mavi elbisesi ve cam ayakkabısı ile bilinir. bir peri gelerek, gece 12'de evde olması şartıyla sindirella'nın baloya katılmasını sağlar. gece 12'den sonra bütün büyünün bozulacağını söyleyerek bal kabağını at arabasına, fareleri at'a dönüştürür. mavi elbide ve cam ayakkabısıyla donatır. prens ondan büyülenmiştir ve dans esnasında saat 12'yi gösterdiğinde sindirella aniden kaçmaya bşalar ve ayakkabısının tekini düşürür. tüm büyüler bozulur fakat ayakkabılar kalır. ayakkabının bir teki sindirellada kalır diğer teki prenste. prensin onu bulmak için kullandığı cam ayakkabı da sinderella’nın sembollerinden biridir.

    aurora (16 yaşında) (1959)
    uyuyan güzel olarak bilinir. aurora isimli güzel bir prenses, uyku büyüsü ve yakışıklı bir prensin yer aldığı klasik bir peri masalı üzerine kurulu uyuyan güzel filminin başrol oyuncusudur. aurora, parlayan altın saçları ve kırmızı dudakları olan utangaç, sofistike ve umutsuz bir romantik olarak tanımlanır.

    ariel (16 yaşında) (1989)
    küçük denizkızı masalında yer alır. kral triton’un yedi kızı arasında en küçüğüdür. ariel, denizaltı krallığı atlantica’da bir denizkızı prensesidir. insan dünyasından büyülenen ve denizin altında yaşamaktan bıkmış olan ariel, kötü bir deniz cadı olan ursula ile anlaşarak, insan dünyasını deneyimleme şansını elde eder. danimarka masalı hans christian andersen’in the little mermaid adlı eserine dayanarak ariel, jodi benson tarafından seslendirildi ve glen keane ve mark henn tarafından canlandırıldı. karakter andersen’in hikayesinin kahramanı tarafından esinlenilmiş ancak film için farklı bir kişiliğe dönüşmüştür. ariel, parlak kırmızı saçları, mor / lavanta kabuklu sütyeni ve yeşil kuyruğu ile cesur ve risk almayı seven bir hayalperesttir.

    bella (17 yaşında) (1991)
    bella, tanıtılan beşinci disney prensesi’dir. hayatı köy yaşamıyla sınırlı olan ve bir kitap kurdu olan bella, macerayı özlemektedir. babası maurice, iğrenç bir canavar tarafından tutsak edildiğinde, bella onun karşılığında kendi özgürlüğünü feda eder. ilk önce canavarın fiziksel görünüşünden korkan bella, kendisini aç kurtlardan kurtarmasından dolayı minnettarlığını ifade ettikten sonra onu takdir etmeyi öğrenir. bella zamanla canavarı sevmeye başlar ve masal canavarın prense dönüşmesiyle sonuçlanır. kişilik bakımından, bella bağımsız, zeki, cesur ve asi ve feminist olarak kabul edilmiştir. karakter, eleştirmenlerce evrensel olarak övgüyle karşılandı ve cesareti için övgü ve takdir kazandı. washington post, bella’yı daha önceki disney kahramanlarından daha “daha olgun ve daha kadınsı” olarak nitelendirdi.

    yasemin (16 yaşında) (1992)

    yasemin altıncı disney prensesi ve disney’in 31. animasyon filmi aladdin’in (1992) başrol oyuncusudur. yasemin sert, cesur ve kendine güvenen, nadiren herkesin hayatını nasıl yaşayacağını söylemesine izin veriyor. yasemin, bağımsızlığı için açlıktan ve babasının önüne getirdiği kısıtlamalardan bıkmıştır. bir sihirli halı üzerinde romantik bir yolculuğa çıktıktan sonra bir prens olarak gizlenmişken aladdin’e aşık olur. yasemin, avrupa kökenli olmayan ilk disney prenseslerinden biridir.

    crysta (1992)
    crysta, 20th century fox'un 1992'de yayınlanan "ferngully: the last rainforest" adlı sinema filminin ana kahramanıdır. crysta, (önümüzdeki yıllarda tinker bell'in yerini alacak.)

    pocahontas (18 yaşında) (1995)
    pocahontas (1995) filminde ortaya çıkmıştır. yerli amerikan şefinin kızı pocahontas’a (1595-1617) ve jamestown, virginia’nın 1607’deki yerleşimine dayanır. pocahontas asil, bağımsız ve son derece maneviyatı kuvvetli bir genç kadın olarak görülür. yaşının çok ötesinde bir bilgeliğe sahptir ve etrafındakilere nezaket içerisinde rehberlik yapar. bir maceraperest ve doğa aşığı olan filmde, doğa, ruh ve hayvanlarla iletişim kurabilmesinden ve yabancı dilleri anladığından beri şamanik güçlere sahip gibi görünüyor.

    mulan (16 yaşında) (1998)
    mulan (1998) ‘da ortaya çıktı. film, hua mulan efsanesinden uyarlanmıştır (6. yüzyıl; “kuzey ve güney hanedanları” dönemi). mulan, atipik ve önceki kadın rollerinin çoğunun aksine, cesur ve kendinden daha özgündür. ayrıca zamanın genç bir çinli kızının beklentilerine uymuyor; doğal güzelliğine rağmen, zarif, sessiz ve mahrum olmaktan ziyade beceriksiz, açık sözlü ve bağımsızdır. eşleştirici ile yaptığı görüşme kaosla sonuçlandıktan sonra, çöpçatan, bir gelinin görünüşüne sahip olmasına rağmen, asla bir eşleşme bulamayacağını iddia etti. ancak cesareti, zekası ve kararlılığı onun yaralı babasının yerine çin ordusunda savaşmak için kendini bir erkek asker olarak gizlediği maceralarıyla ona yardımcı oldu.

    tiana (19 yaşında) (2009)
    “the princess and the frog” (2009) filminde yer alan dokuzuncu disney prenses karakteridir. tiana, (filmin başlangıcında) çalışkan, iddialı ve güzel bir genç kadın olarak resmedilmiştir. new orleans, louisiana’da yaşayan tiana, kendi restoranını açma hedefine ulaşmaya çalışmaktadır. diğer detaylar için filmi izlemenizi tavsiye ederiz…

    rapunzel (16 yaşında) (2010)
    ilk olarak tangled (2010) filminde yer alan rapunzel, grimm kardeşleri tarafından derlenmiş alman masal kahramanına dayanmaktadır. metrelerce uzun altın gibi saçlarıyla ünlüdür. hikayeye göre, güneş'ten bir damla düşer ve düştüğü yerde, her derde darman olarak bir çiçek oluşur. kral ve kraliçe'nin çocukları olmaz ve derman olarak o çiçeğin bulunması emrini verir. çiçek daha önce bir cadı tarafından bulunan çiçeği askerler koparır. nihayet kral ve kraliçe'nin çocuğu (rapunzel) olur ama cadı genç kalmak için kullandığı çiçeği kaybedince rapunzel'i kaçırır ve onu kapısı olmayan bir kulede hapseder. cadı, kendisini annesi olarak tanıtır ve dış dünya'nın tehlikelerle dolu olduğunu her gün anlatır. cadı (rapunzelin üvey annesi) rapunzelin saçlarını taradıkça genç kalabiliyordu. bir gün rapunzel, her doğum gününde gökyüzüne yükselen ışıkları merak eder ve kaçmak ister.

    merida (16 yaşında) (2012)
    ilk olarak pixar filmi cesur (2012) ‘da ortaya çıkan disney prensesidir. merida, kral fergus ile birlikte krallığı yöneten kraliçe elinor’un 16 yaşındaki kızıdır. kraliçe elinor’un kızından beklentileri merida’yı annesi ile arasında sürtüşme çıkmasına neden oluyor. elinda’nın merida’yı uygun bir kraliyet hanımı olarak görme isteğine rağmen, merida kendi kaderini kontrol altına almak isteyen aykırı bir kızdır. kızıl saçlı prenses, okçuluk becerilerini geliştirmiş ve şimdiye kadar görülen en yetenekli okçulardan biri olmuştur.

    elsa (21 yaşında) ve anna (18 yaşında) (2013)
    2013 yılında frozen animasyonu ile ortaya çıkan prenseslerdir. kral ve kraliçe gemi kazasında hayatını kaybeder ve elsa'nın buz yapma özelliği vardır. başlarda sihiri kontrol edemediği için bu özelliği lanet olarak nitelendirilirdi. taç giyme töreninde elsa bir hata yapar ve kimseye zarar vermemek için yalnız yaşamaya karar verir. kardeşi olan anna ise ablasını ikna ederek gerçek sevgi ile bu durumun aşılabileceğini gösterir.

    anastasia romanov (1998)
    anastasia, 20. yüzyıl fox karakteridir. disney'e 2017'nin sonlarında katıldı. disney-fox birleşmesi henüz tamamlanmadı, ancak 2019 yazında tam bir prenses ünvanına sahip olacak. rusya'nın büyük düşesi anastasia nikolaevna'nın efsanesi hakkında filmi mevcuttur. (1955)

    gamora
    gamora, disney'in canlı aksiyon harikası marvel sinematik evreni canonu için yarattığı bir karakterdir. galaksinin koruyucuları'nda rol almıştır. disney xd'de aynı isimdeki animasyon serisinin ana kahramanlarından biri. prenses olarak önümüzdeki yıllarda boy gösterebilir.

    shuri
    shuri, kral t'chaka ve kraliçe ramonda'nın kızı ve t'challa'nın kız kardeşidir. shuri kardeşini derinden seviyor ve wakanda'yı yönetmesine yardım ediyor. tony stark, hank pym ve bruce banner ile aynı entelektüel seviyede ve zekaya sahip. engin bilimsel bilgisi, sadece wakanda'nın bir bütün olarak değil, aynı zamanda t'challa'nın süper kahraman kara panter rolündeki rolüne de yardımcı olur.

    resmi olmayan disney prensesleri veya kahramanları :
    disney kahramanları ve resmi dizilişin bir parçası olmayan, ancak kendi filmlerinde bulunan prensesler / kahramanlardır. bu karakterler, halkın ilgisine bağlı olarak gelecekte kadroya resmi olarak katılabilir.
    *minnie mouse
    *daisy duck
    *dickie duck
    *ducktales "webby wanderquack" (2017)
    *bayan domuzcuk
    *bambi'den faline.
    *alice harikalar diyarında "alice"
    *tinker bell, wendy pan ve peter pan'dan
    *orman kitabı "shanti"
    *robin hood "maid marian"
    *küçük deniz kızı "prenses attina, alana, adella, aquata, arista ve andrina"
    *notre dame'ın kamburu "esmeralda"
    *megara "herkül"
    *tarzan "jane porter"
    *atlantis "imparatoriçe kida"
    *oyuncak hikayesi 2 "jessie"
    *böceğin yaşamı "prenses nokta"
    *mulan ıı "ting-ting, su ve mei"
    *kilala princess "kilala reno"
    *küçük deniz kızı "prenses melodi"
    *peter pan ıı "jane darling"
    *enchanted "giselle"
    *ralph ve internet "vanellope von schweetz"
    *prenses sofya "sofya"
    *avalor elena "prenses elena"
    *yıldız savaşları "prenses leia"
    *kara kazanı "prenses eilonwy"
    *kara panter "prenses shuri"
    *yenilmezler "natasha romanov" (karadul)
    *yenilmezler "wanda maximoff" (scarlet witch)
    *captian marvel / "carol danvers"
    *thor ragnarok "valkyrie"
    *yıldız savaşları "padme amidala skywalker"
    *yıldız savaşları "rey"
    *karlar ülkesi "prenses anna" ve "kraliçe elsa"
    *moana "şef moana"
    *anastasia nikolaevna "romanova anastasia"
    "galaksinin koruyucuları "gamora"
    *kara panter "shuri"
    *dragon empire "jan-nin"
    *sadé "princess sadé"
    *parmak prenses "princess thumbelina"
    ---------
    prenseslerin boyları;
    en uzun aurora ve elsa, crysta ise en kısadır.
    pamuk prenses: 5'2 " 1,57m
    külkedisi: 5'5 " 1,65m
    aurora ve elsa: 5'9 " 1,75m
    ariel ve moana: 5'4 " 1,62m
    belle: 5'5 " 1,65m
    yasemin: 5'1 " 1,54m
    pocahontas ve tiana: 5'8 " 1,72m
    mulan, anna ve anastasia: 5'6 "(gerçek hayatta anastasia 5'2 idi) 1,67m
    rapunzel ve merida: 5'8 " 1,72m
    gamora ve carol: 5'7 "(çizgi romanlarda gamora 6 idi") 1,70m
    vanellope: presumbly 3'0 " 1m
    crysta: 8 inç 20 santim.
    ----------------------
    *yoldaş hayvana sahip olan prensesler;
    -pamuk prenses orman hayvanlarına sahip.
    -külkedisi farelere sahiptir (jacques, gus ve mary)
    -aurora'nın kendi orman hayvanı arkadaşları var.
    -ariel flounder, scuttles ve sabastian'a sahip.
    -belle'de felippe (at) var.
    -crysta, uçan tilki yoldaşı batty'ye sahip.
    -yasemin, evcil hayvan kaplanı olan abu ve ıago ile birlikte raja'ya sahiptir.
    -pocahontas'ta meeko, flit ve percy var.
    -anastasia'da pooka var.
    -mulan'ın cri-kee, mushu ve khan'ı var.
    -tiana'nın louis ve ray'i var.
    -rapunzel pascal ve maximus'a sahip.
    -merida'nın angus atı.
    -anna ve elsa'nın sven'i var.
    -gamora, aynı zamanda muhafızlar ekibinin bir üyesi olan rakun'un sahibidir.
    -moana'da pua (domuz) ve hei hei (tavuk) var.
    -carol, kaz, evcil kedisi vardır (çizgi romanlarda, adı chewie idi)
    -vanellope ve shuri, hayvan arkadaşı olmayan tek prenses.
    ----------------------
    20 disney prensesinin 14'ünde partner vardır.
    -pamuk prenses prens florian ile evli.
    -külkedisi prens charming ile evli.
    -aurora, prens phillip ile evli.
    -ariel prens eric ile evli.
    -belle, aynı zamanda canavar olarak da bilinen prens adam ile evli.
    -crysta'nın sevgisi zak.
    -yasemin, aladdin ile evli.
    -pocahontas resmen john smith ile ilişki içindeydi.
    -anastasia'nın sevgisi dimitri.
    -mulan, captian shang li ile evli.
    -tiana, naveen ile evli.
    -rapunzel, eugene fitzherbert olarak da bilinen flynn rider ile evli.
    -anna, kristoff ile ilişkisi var.
    -gamora'nın avengers: ınfinity war'dan peter quill ile nişanlı ya da evli olduğu söyleniyor .
    -merida, vanellope, elsa, moana, shuri ve carol, partneri olmayan sadece altı prensestir. pocahontas ve anna, rahat duramayıp iki sevgiyle ilgilenen tek prensestir.
    ----------------------
    prenseslerin yaşları;
    -vanellope 12 yaşında, bu yüzden teknik olarak disney prensesleri'nin en küçüğü.
    -pamuk prenses, disney prenseslerinin en gençleri arasında 14 yaşında.
    -yasemin, 15 yaşında olmasına rağmen aladdin'de ve hırsızlar kralı'nda 16 yaşındaydı.
    -ariel, crysta, aurora, mulan, merida, shuri ve moana 16 yaşında.
    -belle 17 yaşında.
    -pocahontas, rapunzel, anna ve anastasia 18 yaşındayken, anna frozen 2'de 19 oldu.
    -sindirella ve tiana 19 yaşında.
    -elsa, disney prenseslerinin en büyüğüdür ve 21 yaşında. frozen 2'den itibaren, 23 yaşında -olacağı tahmin ediliyor.
    -carol 23 yaşında.
    -gamora normalde 24 yaşında, disney prenseslerinin en yaşlısı olarak kabul ediliyor. sonsuzluk savaşı itibariyle, 28 yaşında gösterilmiştir.
    -elsa, gamora ve carol, bu filmlerin üçünde yirmili yaşlarında oldukları halde sevgilisi yoktur.
    ----------------------
    alternatif olarak, prensesler dönemlerine göre üç kategoriye ayrılabilir:
    *walt dönemi (altın çağ / klasik çağ) (1937-1966): pamuk prenses, külkedisi ve aurora.
    *rönesans dönemi (1989-1999): ariel, belle, yasemin, pocahontas, crysta, anastasia ve mulan.
    *canlanma dönemi (2009-günümüz): tiana, rapunzel, merida, vanellope, anna, elsa, gamora, moana, shuri, carol, jan-nin ve sadé.
    ----------------------
    *sadece sekiz prenses elementlerle temsil edildi. onlar,
    pamuk prenses : s - kükürt
    sindirella : c - karbon
    aurora : au - altın
    ariel : ai - (kurgusal)
    belle : b - bor
    yasemin : j - jodium, (iyot'un eski adı)
    pocahontas : p - fosfor
    mulan : ml - (kurgusal)
    ----------------------
    *yasemin, bir avrupa ülkesinden gelmeyen ilk disney prenses'ti.
    *pocahontas, tiana ve carol, amerika birleşik devletleri kökenli tek prenses.
    *ariel, belle, jasmine, rapunzel, gamora, shuri ve carol, televizyon dizisine sahip olan tek prensesler, ancak belle, canlı animasyonlu televizyon dizisine sahip olan tek prenses.
    *gamora, kendi video oyunu serisine sahip tek prenses ( galaksinin koruyucuları: telltale serisi)
    *anna, elsa ve gamora, lego spesiyallerini canlandırmış tek prensesler. anna ve elsa'nın lego ferozen: kuzey ışıkları ve gamora'nın galaksi'nin lego muhafızları: thanos tehdidi.
    *aurora, yasemin, vanellope, elsa ve shuri, uzun metrajlı filmlerinde kahraman olmayan tek prenses.
    *yasemin, vanellope, elsa ve shuri deutaragonist (başrolün ardından gelen en önemli oyuncu) olan tek disney prensesidir.
    *sindirella, ariel, mulan ve merida iç çamaşırlarında filmlerinin bir noktasında gösteriliyor.
    *mulan bir "savaşçı" olarak görülse de, bazı tasarımcı bebek modellerinde yalnızca bir kılıçla tasvir edilir.
    *merida sık sık okunu etrafına atarken tasvir edilir.,
    *aurora, canlı versiyonu olan tek disney prensesi.
    *sindirella, ariel, yasemin, mulan, tiana ve rapunzel filmlerinde gelinlik giyerken görülen tek prenses.
    *pamuk prenses, külkedisi, aurora ve belle şu an ilgili aktrisleri tarafından orijinal filmlerinden seslendirilmeyen tek prenses.
    *crysta ve carol, diğerleri gibi kraliyet statüsüne sahip olmayan tek beyaz disney prensesleridir. (mulan, gamora ve moana)
    *crysta, mulan, gamora, moana ve carol, disney bünyesinde "ulusal kahramanlar" olarak kabul edilen tek prensesler.
    *mulan çin halkının milli bir kahramandır.
    *gamora, hem xandar hem de nova corps halkına “milli kahraman” olarak kabul ediliyor.
    *moana, te fiti'nin kalbini restore ederken montinui'ye "ulusal kahraman" olarak kabul edilir.
    *sindirella, yasemin, pocahontas, anna, elsa ve moana, düşman filmlerinde öldürülmeyen tek prenses'dir. (ölümden dönenleri biraz aşağıda yer verdim)
    *avrupa dışındaki ülkelerden gelen disney prenseslerinin hepsinde kötü adamlar vardır.
    *sadece yedi disney prensesi, dans etti... cinderella, aurora, ariel, belle, tiana, rapunzel, anna, anastasia ve gamora.
    *mulan ve tiana normal beyaz gelinlikleri giymeyen tek prensesdir (mulan kırmızı ve tiana yeşildir).
    *sinderella, jasmine ve mulan, kendi sahnelerinde gelinlik giyen tek prensesler.
    *tiana iki elbisesi olan tek prenses.
    *yasemin, mulan ve tiana, iki parçalı ayrı pijama üstleri ve pantolonlarıyla uyuyan tek prenses. diğerleri yatağa gecelik ile girerler.
    *tüm prensesler, mavi renkte veya mavimsi renkte bir aksesuar veya kıyafet giyerlerdi.
    *pamuk prenses, yasemin, pocahontas, tiana ve merida hariç, prensesler pembe renkte bir kıyafet giyerler.
    *anastasia, merida, gamora, shuri ve carol filmlerini doğrudan disney tarafından çekmemiş tek prensesler. merida, pixar... gamora, shuri ve carol, marvel studios... crysta ve anya ise fox'da çekilmiştir.
    *merida, vanellope, gamora ve shuri, filmleri müzikal olmayan tek prenses.
    *mulan, tiana, anastasia ve gamora ana düşmanlarını filmlerinde öldüren tek prenses.
    *cinderella tremaine, anastasia romanov, fa mulan, vanellope von schweetz, gamora ben titan-quill, moana waikliki, carol danvers ve clara stahlbaum, bilinen bir soyadına sahip tek disney prensesleridir.
    *tüm disney prensesleri, en az bir kitap veya kısa öykünün ana karakterleridir.
    *geleneksel olarak canlandırılmış disney prenseslerinin hiçbirinde çil yoktur.
    *sadece mulan ve tiana solak disney prensesidir.
    *pocahontas, tiana, merida, gamora, moana, anastasia, jan-nin ve sade şu anda the kingdom hearts serisinde henüz görünmeyen tek prenses. rapunzel, vanellope, anna ve elsa vakalarında, disney, ocak 2019’da piyasaya sürülecek olan hearts ııı’de görüneceklerini açıkladı.
    *pocahontas, mulan, merida, vanellope, gamora, moana ve anastasia, peri masallarına dayanmayan tek prensesler (masal olanlar pamuk prenses; külkedisi; "uyuyan güzel" den aurora; "küçük denizkızı" den ariel; canavar ";" aladdin ve sihirli lamba "dan yasemin;" kurbağa prens "den tiana; rapunzel ve" kar kraliçe "den anna ve elsa)).
    *sadece 9 prenses devam edilebilir karakter olarak göründü. bu prensesler yasemin, mulan, gamora, rapunzel, merida, vanellope, anna, elsa ve moana'dır.
    *pocahontas, mulan ve anastasia gerçek kişilere dayanan tek prenseslerdir.
    *merida, gamora ve carol filmlerinde şarkı söylemeyen tek prensesler.
    *merida ve moana, gerçek hayata veya edebiyata dayanmayan tek prenseslerdir.
    *vanellope bir arcade oyununa dayanan tek prenses (sugar rush.)
    *gamora, shuri ve carol, marvel çizgi romanlarına dayanan tek prenseslerdir.
    *tiana, revival çağındaki geleneksel olarak canlandırılmış disney prensestir.
    *japonya'da, sadece on tanesi prenses olarak kabul edilir. (pamuk prenses, cinderella, aurora, ariel, belle, yasemin, rapunzel, anna, elsa ve moana).
    *vanellope, ilk filmindeki yaşı nedeniyle çin'de dışlandı.
    ----------------------
    13 beyaz prenses vardır.
    -pamuk prenses ve rapunzel almandır.
    -külkedisi, aurora ve belle fransız.
    -ariel danimarkalıdır.
    -merida iskoç.
    -sarah silverman'a göre, vanellope'nin ilk yahudi disney prensesi olduğu doğrulandı.
    -anna ve elsa norveçli.
    -crysta avustralya’dır.
    -anastasia rus.
    -carol amerikalı.

    beyaz olmayan 9 prenses.
    -yasemin araptır
    -pocahontas kızılderilidir.
    -mulan çinli.
    -tiana afrika kökenli amerikalı.
    -moana polinezyasıdır
    -gamora, zoe saldana tarafından canlandırıldığı için dominik olarak kabul edilebilir.
    -jan-nin muhtemelen japon.
    -shuri güney afrikalıdır.
    -sade nijeryalıdır.
    ----------------------
    disney prenseslerinin simgelediği unsurlar;
    ariel : su
    pamuk prenses : karanlık
    yasemin : rüzgar
    pocahontas : odun
    mulan : yangın
    rapunzel : güneş
    gamora : ay
    aurora : sihir
    merida : kalp
    elsa : kar
    carol : ışık
    shuri : yağmur
    moana : okyanus
    anastasia : kış
    anna : yaz
    belle : sonbahar
    vanellope : yay
    tiana : ses
    külkedisi : yıldız
    ----------------------
    prenseslerin fiziksel görünümleri;
    *pamuk prenses doğal olarak kısa saçlı olan tek prenses'tir. eugene rapunzel'in saçını kestiği için kısa olmuştur.
    *rapunzel aynı zamanda saçları farklı bir renge dönüşen tek prensestir. güneşin büyüsü tarafından sarı saçları vardı, ama doğal olarak genetik düşünürsek esmerdir.
    *gamora, yeşil ten rengi nedeniyle "yabancı" olan tek prenses.
    *merida şu anda kıvırcık saçlı tek disney prensesidir.
    *ariel, pocahontas, rapunzel ve moana, saçarını yana ayıran prensesleridir.
    *aurora, belle, anastasia ve gamora dalgalı saçlara sahip prenseslerdir.
    *anna ve elsa ile örgülerle sahiptir.
    *tiana ve vanellope'ın saçları asla salınmamıştır.
    ----------------------
    disney prenseslerinin saç ve göz renkleri:
    *pamuk prenses, yasemin, pocahontas, mulan, tiana, vanellope, crysta, gamora, shuri, moana, clara, jan-nin ve sade siyah saçlıdır.
    *ariel, merida ve anna kızıl saçlıdır.
    *belle ve rapunzel kahverengi saçlı
    *sindirella, aurora, elsa ve carol sarı saçlı.
    *anastasia'nın kumral saçları var.
    *pamuk prenses, yasemin, pocahontas, mulan, tiana, gamora, moana, shuri, jan-nin ve sade'in hepsinin kahverengi gözleri var.
    *sindirella, ariel, merida, anna, elsa, anastasia ve carol'un hepsinin mavi gözleri var.
    *aurora'nın mor gözleri var.
    *belle ve vanellope'nin ela gözleri var.
    *rapunzel ve crysta'nın yeşil gözleri var.
    ----------------------
    prenseslerin çoğu, yüz özelliklerini annelerinden almışlardır:
    pamuk prenses: saç (baba), gözler (baba), yüz yapısı (anne).
    sindirella: saç (hiçbiri), gözler (baba), yüz yapısı (anne ve baba).
    aurora: saç (güzellik hediyesi), gözler (güzellik hediyesi), yüz yapısı (anne).
    ariel: saç (anne ve baba), gözler (baba), yüz yapısı (anne).
    belle: saç (baba), gözler (hiçbiri), yüz yapısı (anne).
    yasemin: saç (anne), gözler (anne ve baba), yüz yapısı (anne).
    pocahontas: saç (anne ve baba), gözler (anne ve baba), yüz yapısı (anne).
    mulan: saç (anne ve baba), gözler (anne ve baba), yüz yapısı (hiçbiri).
    tiana: saç (anne ve baba), gözler (anne ve baba), yüz yapısı (anne ve baba).
    rapunzel: saç (güneşin büyüsü, ama doğal olarak anne ve baba), gözler (anne), yüz yapısı (anne).
    merida: saç (baba), gözler (baba), yüz yapısı (anne).
    anna ve elsa: saç (baba), gözler (anne), yüz yapısı (anne).
    gamora: saç (anne), gözler (anne), yüz yapısı (baba).
    moana: saç (anne), gözler (baba), yüz yapısı (anne ve baba)
    anastasia: saç (baba), gözler (anne), yüz yapısı (anne).
    ----------------------
    sindirella ölümle burun buruna gelmeyen tek prenses.
    diğerleri;
    *ariel, ursula'nın büyüsü tarafından bir insana dönüştürüldükten sonra neredeyse boğuluyordu.
    *belle neredeyse kurtlar tarafından öldürülüyordu.
    *bir avcı neredeyse pamuk prenses'i öldürdü, ama nezaketinden dolayı hayatını kurtardı.
    *yasemin, aladdin tarafından kurtarılıncaya kadar neredeyse ölmek üzereydi.
    *pocahontas, john smith'i infaz etmeye çalıştığında asker tarafından neredeyse öldürülüyordu çünkü onu kurtarmaya çalışmak için atıldı.
    *mulan bir uçurumdan düştü, ancak kendini güvenli hale getirmeyi başarabildi.
    *rapunzel, eugene ile mağarada kaldığında neredeyse boğuluyorlardı.
    *tiana neredeyse bataklıkta boğuluyordu.
    *merida neredeyse ayı tarafından tarafından yeniliyordu. ancak kraliçe elinor tarafından kurtarıldı.
    *anna, elsa'nın buz gücünün aşırı yüklenmesi yüzünden neredeyse donarak ölüyordu. (anna aslında gerçekten ölen tek prenses, ancak bir gerçek sevgi onu yeniden canlandırdı.)
    *maleficent, aurora'nın üzerine ölüm laneti getirmişti.
    *gamora, üvey babası tarafından soul stone için “feda edildi”, ancak daha sonra onun içine hapsolduğu ortaya çıktı.
    *elsa neredeyse hans tarafından öldürülüyordu.
    *moana, denizi aşmaya çalışırken neredeyse boğuluyordu. sonra tomotoa onu yerken maui tarafından kurtarıldı.
    *anastasia trenden düştü ve hafıza kaybı yaşadı.
    *gamora, nebula'nın pilotluğunu yaptığı uzay gemisini imha ettikten sonra boğuluyordu ve boşlukta donma tehlikesi atlattı. daha sonra maske ile nefes almak için peter quill tarafından kurtarıldı.
    *şuri'nin avengers ınfinity war'da hayatta olup olmadığı henüz bilinmiyor.
    ----------------------
    prenseslerin aile bağları
    -pamuk prenses, külkedisi, vanellope, anna, elsa, gamora ve anastasia yetim prenseslerdir.
    -ariel, belle, jasmine ve pocahontas, sadece babalarını canlı olanlar.
    -tiana ve shuri, sadece annelerin hayatta olan ve sadece babalarının ölmesini sağlayan tek prenses.
    -disney prenseslerinin babalarından altı tanesi dul eşiydi: pamuk prenses, külkedisi, ariel, belle, yasemin ve pocahontas babaları.
    -aurora, mulan, rapunzel, merida ve moana, ebeveynlerinin ikisinin de hayatta olan tek kişi.
    -ariel, merida, anna ve anastasia kardeşleri olan tek prensesler - diğerleri muhtemelen sadece çocuk.
    -yasemin, mulan ve rapunzel, geniş aileleriyle birlikte görülen tek prenses'dir: kuzeniyle yasemin, büyükannesiyle mulan ve teyzesiyle rapunzel.
    -gamora'nın disney bünyesinde herhangi bir biyolojik kardeşi olup olmadığı bilinmemekle birlikte, üvey babası thanos-step kardeşleri korat the pursuer, ebony maw, corvus glaive ve cull obsidian ile üvey kardeşleri ile nebula ve proxima midnight'ın altı kardeşi var.
    -pamuk prenses ve gamora, babaları asla uzun metrajlı filmlerinde gösterilmeyen tek prensesler.
    -ariel, anne olan tek disney prensesidir. diğer prenseslerin de bir zamanlar çocukları oldu, ancak bunların hiçbiri resmi disney karakteri olarak görülmedi.
    ----------------------
    tartışmaya giren prensesler
    pamuk prenses, sinderella, belle, pocahontas, tiana, vanellope hariç tüm disney prensesleri yaşamlarında dönüm noktalarına yol açan ebeveyn otorite figürleriyle rahatsız edici ergen konuşmaları veya tartışmaları yaptılar.
    *ariel tartışma sonucunda insan olmaya karar verdi.
    *aurora tartışma sebebiyle maleficent'in büyüsü altına girdi.
    *yasemin'in sultan'la evlenme konusundaki tartışması onun kaçmasına neden oldu.
    *mulan, babasıyla tartıştı.
    *rapunzel'in cadı üvey annesi kuleden ayrılmamasını emrederek, flynn ile birlikte kuleden ayrılmasına sebep oldu ve sonrasında başkaldırmasını sağladı.
    *merida ve annesi, trajediyle sonuçlanan tartışmayı ateşledi.
    *anna ve elsa'nın elsa'nın güçlerini kazara açığa vurmasına yol açan argümanı, onun kaçmasına ve yanlışlıkla ebedi bir lanete sebep oldu. (arendelle'yi lanetledi)
    *moana ve babasının tartışıyor ve moana tek başına yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalıyor.
    *anastasia para çalma konusunda tokat bile yiyiyor.
    *gamora, thanos ile tartışmaya giriyor.
    ----------------------
    gişe sonuçları
    pamuk prenses ve yedi cüceler : 418 milyon
    külkedisi : 263.6 milyon
    uyuyan güzel : 51.4 milyon
    küçük deniz kızı : 211.3 milyon
    güzel ve çirkin : 425 milyon
    ferngully: son yağmur ormanı : 33,4 milyon
    aladdin : 504,1 milyon
    pocahontas : 346,1 milyon
    anastasia : 140 milyon
    mulan : 304,3 milyon
    prenses ve kurbağa : 267 milyon
    karışık : 591 milyon
    cesur : 540 milyon
    batığı ralph: 471,2 milyon
    karlar ülkesi : 1,2 milyar
    galaksinin muhafızları : 773.3 milyon
    moana : 643,3 milyon
    kara panter : 1.344 milyar
    kaptan marvel : tba
    canlı aksiyon remakes
    maleficent : 758,5 milyon
    sindirella : 543,5 milyon
    güzel ve çirkin : 1.264 milyar
    aladdin : tba
    küçük deniz kızı : tba
    anastasia : tba
    pamuk prenses ve yedi cüceler : tba
    devam filmleri
    galaxy vol.2 muhafızları: 863.8 milyon
    yenilmezler: sonsuzluk savaşı : 2.047 milyar
    ralph interneti kırdı : tba
    yenilmezler: oyun sonu: tba
    dondurulmuş 2 : tba
    galaxy vol.3 muhafızları : tba.
    *gelecek olanlar;
    aladdin (2019)
    mulan (2020)
    frozen 2 (tba)
    küçük deniz kızı (tba)
    pamuk prenses ve yedi cüceler (tba)
19267 entry daha
hesabın var mı? giriş yap