48 entry daha
  • film sırasında çıkıp da bütün salona hayır bu böyle değil burdaki şeyler niye eksik diye bağırma isteğiyle dolduran film. tabii filme gelen insanların çoğunun benim gibi düşündüğünü düşünüp bağırmadım ama buraya yazmamı engellemez herhalde

    --- spoiler ---
    nerdeeee canım weasley ailesinin kovuku, merakla hayalini kurduğum o ev niye 2 saniye gösteriliyor sadece?? weasley ailesinin diğer üyeleri nerde? quidditch dünya kupasına giderken diğer aile fertlerinin ulaşım macerası nerde?? dünya kupası için dünyanın her yerinden gelen insanların halleri nerede ve en önemlisi o kadar güzel bir stadyum sahnesi çektikten sonra maçı niye çekmezsin de krum'un snitch'i yakalayışını göstermezsin?
    ev cinleri nerededir?? 2. görevdeki otun bulunmasında neville'in hiçbir rolü yokken niye dobby yerine o kullanılmıştır ve niye winky diye bir karakter hiç yokmuş gibi davranılmıştır? kitapta çok önemli yer tutarken ev cinleri filme hiç koymamak haksızlık değil midir? harry'nin asasının kayboluşu da yoktur sihir bakanlığının voldemort'un geldiği haberine sert tepki gösterip kesinlikle inkar etmesi de. hele hele barty crouch niye ölmüştür onun oğlu azkaban gibi bir yerden nasıl olmuş da kurtulmuştur? bunlar önemli konular değil midir ki ben anlamadım. rita skeeter gibi uyuz bir kadının yaptıkları yanına kalmıştır ayrıca filmde. kendisi zararsız biri değildir ki. hagrid'in dev olduğunun ortaya çıkmasına da hiç değinilmemiştir. labirentte yaşananların ise hiç mi hiç gösterilmemesinin ne gibi bir açıklaması olabilir anlamıyorum. ayrıca şunu da eklemek istiyorum ki tamam harry potter olarak seçilen dan radcliffe gerçekten bence benzemektedir de neden acaba diğer karakterler hiç kitapta anlatıldığına uygun olmamıştır? bence hermione gayet de güzel bir kızdır, çirkin olması gerekirken, ginny ve cho da hiç de kitap da bahsedildiği gibi güzel bir kız olarak seçilmemiştir. zaten bir de krum ve cedrig fiyaskoları vardır ki krum çok çirkin, soğuk ve kütük gibi bi çocuk olmasına rağmen gayet başarılıdır ve cedrig de hiç anlatıldığı kadar parlak bir çocuk olarak seçilmemiştir filmde. ama buradan yine de oyuncuları seçen şahsiyete teşekkürlerimi sunmayı borç bilirim. voldemort için ralph fiennes'den daha uygun biri olmazdı herhalde ancak kendisini burunsuz görmek beni ayrıca üzmüştür zira o uzvu dikkate şayandır.
    --- spoiler ---

    bu kadar büyük bir hayal dünyası böyle değiştirilmemeli, ufaltılmamalı ve daha iyisi yapılabilecekken kesinlikle bunu yapabilecek ellere teslim edilmelidir.
164 entry daha
hesabın var mı? giriş yap