6 entry daha
  • cinsel piyasa değeri. insanın cinsellik için ilgilisi tarafından tercih edilebilirliğini belirleyen değerdir. elbette insan çok yönlü olduğu için cinsel çekim hissetmesine neden olan unsurlar sayılmayacak kadar fazla ve çeşitlidir ancak ortalama insanın, yani vasıfsız kalabalığın belli başlı kategorilerden etkilendiği görülebilir. bunlar arasında yaş dışında pek çok farklı parametre de bulunur. boy, fizik, dış görünüş, varlıklı olma, statü, çevre, zeka gibi bir dolu diğer unsur bu değerin belirleyicileridir.

    mesela normal bir erkek için 23 yaşında, 1.70 civarı boya sahip, zayıf ve kıvrımlı, güzel yüzlü, zengin bir aileden gelen, iyi bir meslek sahibi, arkadaşları da kendisine benzeyen akıllı bir kadın, cinsel yönden çekiciliğin zirvesinde olacaktır. elbette bahsettiğimiz üzere insanın çok yönlülüğü gereği kriterler bundan ibaret değildir. mesela önceki cinsel partner sayısı da değeri etkileyen kriterlerden biridir; yaygın cinsiyetçi algı gereği kadının partner sayısı arttıkça değeri düşerken erkeğin partner sayısı arttıkça değeri yükselir.

    benim için ideali, bilincini kullanarak bu sığlıktan, yüzeysellikten, insanı metalaştıran ortalama bakış açısından uzaklaşmış olmaktır. pek çok farklı insan için bireysel olarak karşı cinsin cinsel değerini belirleyen etkenlere (bkz: erkekleri çekici yapan detaylar) ve (bkz: kadınları çekici yapan detaylar) bağlantılarından ulaşabilirsiniz. bunların en ortak ve yaygın olanları da genel piyasa değerini belirler.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap