3 entry daha
  • ukrayna'ya giden herkesin telefonunda yüklü bulunması gereken muhteşem uygulama. uber denen zevzekte kesin konum belirlemek imkânsızdı ve ukraynaca/rusça bilmiyorsanız şoföre konum tarif etmek eziyetti (açıkçası rusçam olduğu halde yapamıyordum, her seferinde telefonu civardaki birine verip bulunduğum yere taksi çağırmasını rica ediyordum). uklon'da ise otomatik konumunuz doğru değilse (ki genelde doğrudur) yerinizi harita üzerinde seçebiliyor, üstüne şoföre not bırakabiliyorsunuz. pekala "turistiz, aramayın sormayın, iletişim kuramayız" falan yazabilirsiniz, şoför sizi eliyle koymuş gibi bulur.

    ukrayna'daki taksiciler bence türkiye'dekilerden daha beter. ben böyle yüzsüz, pişkin, adi tipleri hiçbir yerde görmedim. odessa havalimanı çıkışındaki gavat, tren istasyonuna 30 dolar çekti. fiyatı beğenmediğimizde, "siz ne kadar verebilirsiniz?" gibi, özünde ne kadar adi bir tüccar olduğunu gösteren o saçma soruyu sordu... "5 dolar" dediğimde de aklınca dalga geçti dangalak, "imkânsız, bulamazsınız, yine benimle gelmek zorunda kalacaksınız" gibi laflar etti. işin daha da komiği, az ileride arkamızdan birisi yanaşıp, "o size kaç teklif etti? ben sizi 15'e götürürüm" dedi ahahaha.

    sonuç olarak 30'dan başlayıp 15'e düşen pazarlığın neticesinde uklon'a başvurduk ve havalimanından tren istasyonuna 3.5 dolara gittik. evet.

    işte tam olarak bu yüzden uklon'u kullandırın, kullandırtın. kalabalık bir grupsanız ukrayna'da taksi parası hiç koymaz ama yine de bu kansızlara gidip adil fiyatın 5-6 katını bayılmayın. üç kişi falansanız uklon'la ülkenin altını üstüne getirirsiniz çerez parasına. ben rusçam olduğu için normal "bindirmeli" fiyatın yarısına kadar falan inebiliyorum ama yabancıysanız her halükarda rusça bilen birine çekecekleri fiyatın üzerine %30-40 ekliyorlar. kaldı ki yazdım zaten, %40 yine iyi; adam 3.5 dolarlık yolu 30'a götürmeyi teklif etti. uklon tertemiz. canım uklon, bebeğim uklon.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap