3 entry daha
  • adana için bakımsızlık diyebilirim. çünkü hem yumurtalık hem karataş henüz turist çekecek bir yatırımla karşılaşmamıştır. yıllardır bu iki ilçe adana, osmaniye, gaziantep gibi illerden günü birlik yerli aileleri çekmektedir. belki de bu yüzdendir ki bu ilçelerde doğru düzgün bir otel skalası da bulunmamaktadır. gelen ziyaretçilerin özelliklerine göre daha çok ailelerin kalabileceği pansiyonlar mevcuttur. ayrıca yerleşim olarak da küçük ilçelerdir.

    denize girersin (temiz bulursan ne âlâ), mangalını yaparsın, çöpünü de sahile atarsın ve çeker gidersin. ayrıca -maalesef ki- buralarda kadınlar öyle 'bikinimin ipini gevşetip sırtıma kremi süreyim, şezlongda uzanayım' gibi hareketleri yapamamaktadırlar. gelen kitle genellikle ailelerden oluştuğu için denize atletle giren erkek ve entari ile giren kadın görürsünüz daha çok. dolaysıyla hayal edilen bir plaj görüntüsü verilememekte. kendisini rahat hissedemeyecek yabancı turisti geç, yerli turist neden gelmek istesin?

    mersin adana’dan daha şanslı. çünkü gerçekten turizm potansiyeli olan güzel yerleri mevcut. özellikle bazı koyları. otelleşme konusunda da adana'dan ileride fakat antalya'dan çok çok geride. denize giren kitle bakımından da adana'ya göre kadınlar daha rahat giyinebiliyorlar. fakat buralara ise ulaşım pek kolay değil. mersin merkezde denize girilecek tek bir yer var ve orası şu an arapların denizde şavurma yedikleri yer oldu.

    güzel bir yere arabayla gidilebilir ancak dışarıdan turist çekebilmesi için bu yerlere ulaşımın da kolay olması gerekir. silifke, gülnar, aydıncık gibi ilçelere en yakın havaalanı adana ve alanya.

    alanya’ya inenler neden bir de arabayla o kıvrımlı yolların çilesini çeksin ki? direkt alanya’da kalır. adana’ya inenler için silifke 164 km. hem yerli hem yabancı turist de direkt alanya veya dalaman uçuşları ile tatil merkezine ulaşabiliyorlar. belki silifke'de bir havaalanı olmuş olsaydı farklı olabilirdi.

    haa mersin için şöyle iyi bir tanıtım yapılsa, ünlüler filan gelse ve popüler mekanlar kazandırılsa mersin bu işi kotarabilir fakat bütün adana, osmaniye, hatay ve hatta konya ile karaman’dan gelecek yığınla yerli turist ile oralar da artık gidilmez olabilir.

    hatay için ise bir bilgim yok.

    edit: imla düzenlemeleri ve eklemeler.
133 entry daha
hesabın var mı? giriş yap