50 entry daha
  • süper manzara grafiklerine sahip, ayrıca çoğunlukla oyuncuya istediği tarzda dövüşme seçeneği sunan oyun. çoğunlukla ister sessiz gidip adamları teker teker avlayarak -veya adamlara hiç bulaşmayıp etraflarından dolanarak- isterseniz gümbür paldır vura vura ilerleyebiliyorsunuz. medal of honor ve call of duty serilerindeki gibi "yav yürü ileri, nasılsa bütün görev boyunca tek bir yol izlenebiliyor" gibi bir durumun aksine, ister en doğrudan yoldan, ister suyun altından, ister tepenin ardından ister sağdan ister soldan gidebiliyorsunuz. karşıdaki kalabalık bir yere gitmeniz lazım, bakıyorsunuz önü apaçık, yolu azıcık uzatıp sol taraftan dolanabiliyorsunuz.

    ancak bu özgürlük tabii ki kısıtlanmış. mesela adanın alakasız bir yerine gidip oyunun sonrasına çıkamamanız için "denizde açılırsan radarlar seni rahatça görür, üstüne saldırı helikopteri yollarlar" gibi bir bahane var, bence fena değil. (ama köpekbalığı falan olsa daha iyiydi bence, "e şimdi niye helikopter yollamadılar ki?" diye düşünmezdik görev ortasında) ancak bunun oyunu engelleyecek şekilde yapıldığı da var. araç çalınıp bir yere gidilecek. "adamları ne takacam peşime, ben görünmeden geçer giderim" diye vurdum yola, baktım geride kalan ve beni farketmemiş olan bir cip, ben belli bir yeri geçince direkt üstüme geliyor. yani "biz sana o kadar güzel kovalamaç sahnesi yaptık, oynatmadan bırakmayız" demişler. aslında farklı yoldan gitme olanaklarınız da biraz kısıtlanmış. çoğunlukla ya doğürudan, ya yandan girme şeklinde seçenekleriniz var. etrafı iyice açık, size araziyi akıllıca kullanma olanağı veren yer pek yok. yine de kamp benzeri yerlere adamları sessizce tek tek avlayarak yaklaşma zevki yaşatıyor.

    fakat düşmanlar kötü. adamların inatla arkaya dönmesi, vurulduktan sonra aynen hareketsiz durmaya devam etmesi kötü. yaratıkların en zayıfının (5 zorluk seviyesi var, en ortadakini diyorum) bir vuruşta tam dolu zırhı bitirip sağlıktan yemesi, hatta önünüze düştüğü zaman bile zarar verebilmesi feci olmuş. hele hele genleriyle oynanınca görünmez olanlara hiç bir şey demiyorum.

    checkpoint sistemiyle save alabilmeniz de çok kötü. arazi geç, sürün, bir iki adamı avla, asıl zorlandığın yere gelince öl, hiç zorlanmadan yaptığın upuzun yeri baştan oyna. olmamış.

    ayrıca tropik orman/ada atmosferinin ve grafiklerinin insanı içine çekmesi, bir başına kalıp akıllı hareket etme zorunda kalma falan derken oyun bayağı da sürükleyici geldi bana.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap