• yazılım, yazılım uzmanlığı ya da yazılımcılık, günümüz dünya'sının en mükemmel mesleğidir.

    dünya'nın neresine gidersen git, yapacağın iş aynıdır. örneğin türkiye'de python ile kod yazan bir mühendis, yarın zambiyaya gitse, oradaki bilgisayarın başına otursa, hayatından hiçbir şey değişmez, yapacağı iş aynı iştir.

    yazılım evrenseldir, diller ortaktır, konuşma dili ingilizce yazı dili de popüler birkaç programlama dilidir. çözümler ortaktır, senin burada yapamadığın bir şeyi, dünya'nın öteki ucundaki adam yapıp atar stackoverflow'a. 20 sene önce yazılan kodu açıp okursun, ne yaptığını bilirsin.

    iyi bir yazılımcıya çalıştığı şirket muhtaçtır, mesela adam sabah 8'de başlayan mesaisine 9'da gider, kimse bir şey diyemez, çünkü kendisine verilen işi zamanında yapıyordur. akşam istediği saatte çıkar gider. kafası rahattır. ofise falan ihtiyacı yoktur, ver eline 1 tane notebook, tüm işini, her yerde yapabilir.

    ortalama bir yazılımcı bile normal mesleklerin çok üzerinde para kazanır.

    iş problemleri yoktur çünkü sadece türkiye'deki işverenler bunlara muhtaç değildir, tüm dünya yazılımcıların pazarıdır.

    dünya'daki çoğu meslek, kendi ülke sınırları dışına çıktığı zaman hiçbir işe yaramaz, mesela bir matematik öğretmeni almanya'da matematik öğretmek için almanca, japonya'da japonca, amerika'da ingilizce matematik öğrenmelidir, bir doktor aynı şekilde,

    mesela bir fizik profösörü edindiği bilgileri türkçe kaynaktan edinmiştir, afrikaya gidince profösörlük ünvanından eser kalmaz, ya da taylanda, ya da japonya'da, her gittiği ülkenin dilini öğrenmek zorundadır,

    bir yazılımcı dünya'nın en köşesinde kalmış ülkesine bile gitse, yapacağı iş aynı, konuştuğu dil aynıdır.

    geçenlerde bir doktorla tanıştım, 10 yıllık doktor, adama ne kadar kazanıyorsun dedim, 7-8 civarı dedi, yani düşünüyorum da, o kadar çile, bir dünya nöbet, yanlış teşhis koydun mu hayatın kaydı, o kadar stres, aldığın para 8k.

    dünya'nın istediğin yerinde yaşama imkanı sadece yazılımcılarda vardır.

    daha saymakla bitmeyecek bir dünya özelliği de bulunmaktadır bu mesleğin.

    bu adamı işten kovmakla tehdit edemezsin, elinde tutmaya çalışırsın, bu akşam işten ayrılsa yarın sabah kendisini bekleyen bir dünya iş yeri vardır.

    edit: arkadaşlar, 15 yıldır piyasada olan biri olarak size bu işin güzelliklerinin %30 unu söylüyorum, bakın, önümüzdeki belki 100 yıl sistem bu şekilde işleyecek ve yazılım daha da popülerleşecek, artık çıkan tüm ürünler ufakta olsa bir yazılıma muhtaçlar, düşünemeyen bir makineyi düşünen bir varlığa dönüştürmekte yazılımcıların işi.

    benden size tavsiye, çocuğunuz, kardeşiniz, yeğeniniz vs bunları küçük yaşlarda yazılıma yönlendirin ve hayatlarını kurtarın, bu adamlar önümüzdeki 100 yıl aç kalmayacaklar.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap