• " türk hava yollarının, warner bros. ve lego firmalarına yaptırdığı uçak içi güvenlik filmi için beş milyon dolarlık fatura çıkartılması olayı.
    kaynak
    habere göre türk hava yolları kurumsal iletişim başkanlığı, bu iki firmayla bir güvenlik filmi çekilmesi için anlaşıyor.
    türkiye, abd, ingiltere, kanada ve avustralya'da 4 ayda çekilen lego movie 2 emniyet filminde 24 bin adet lego mini figürü, videoda yer alan destinasyonların yapımında ise 20,330,795 lego parçası kullanılmış.
    film tamamlandıktan sonra thy'ye çıkartılan beş milyon dolarlık fatura, thy icra kurulu tarafından fazla bulunuyor ve ödeme reddediliyor.
    bahse konu güvenlik filmi.
    umarım bu güvenlik filmi, harcanan paraya değer ve ulusal hava yolu şirketimizin tanıtımına yardımcı olur.
    eğer bu amaca hizmet edemezse büyük savurganlık.
    özellikle şu dönemde büyük israf.

    edit: link

    edit2: şahsi kanaatime göre son derece lüzumsuz bir harcamadır. reklam filmi olsa anlarım ancak sonuç itibariyle uçak içinde zaten thy'den bilet almış yolculara izletilecek.
    dolayısıyla beş milyon dolar bu iş için büyük bir rakam ve bu harcamayi yapmaya karar veren kişi, bu gereksiz harcamadan birinci derecede sorumludur.
    buna rağmen doğrudan bir kişiye dikkat çekmenin çok da doğru olmadığına kanaat getirdim ve ilgili yönetici ile ilgili kısmı entry'den çıkardım.
    elbette şahsi fikrim değişmedi, gereksiz ve aşırı harcama.
142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap