19 entry daha
  • zamanı geri alma imkanı olsa 1994 istanbul büyükşehir belediye başkanlığına yine aday olur muydunuz? sizce orada asıl hatalı olan kimdi, aday gösteren sol partilerin tümü mü, yoksa belli birisi mi? uzlaşmanın hiç mi yolu yoktu?
    • asıl hatalı olan bu kendine sol kimliği yakıştıran üç partinin birbiriyle müthiş mücadele etmesiydi ve ben çok şaşırmıştım. madem böyle herkesin adayı olayım demiştim. ama daha sonra bunları hiç söylememişim gibi ecevit iki miting yaptı adımı vererek. 12 eylül teröristlerinin arkadaşıdır dedi. bir de iski parasıyla propaganda yapıyor demişti. benim iski ile ne alakam olabilir.

      sonuçta bakacak olursak solun bölünmesi ve kararlı bir kitlenin "tamam inşallah" sloganıyla "bu sefer ne olursa olsun belediyeleri ele geçireceğiz" sloganıyla bitti. ben çok yıprandım tabii. beni ve ailemi en çok yıpratan olay o olmuştu. ben iyi niyetli bir insan olduğumu düşünüyorum ama 94 öncesi fazla iyiymişim. ben oyların çalınacağını bile bilmezdim. ben türkiye'de bu kadar pislik olduğunu bilmiyordum. dolayısıyla öğrenmiş oldum.
221 entry daha
hesabın var mı? giriş yap