27 entry daha
  • dün akşam eskilerden bir arkadaş ziyaretime geldi. beraber iftar yaptık. sonra çay faslında muhabbet ederken konu kadınlardaki evham, vesvese bahsine geldi.

    bu arkadaşım yeğenine-ablasının kızı- çok düşkündü. onu çok severdi. hatta okula bile getirirdi bazen. benim de görmüşlüğüm vardır arkadaşımın yeğenini.

    bu arkadaşımın eşi bir müddet sonra "sen bu kızı çok fazla seviyorsun. kesin senin kızın o. başka türlü o kadar sevgi olmaz. başka bir kadından peydahladın sonra da ablana verdin onu değil mi?" demeye başlamış.

    bu sözleri duyunca önce güldüm sonra da afalladım.

    evet bu evham, vesvese, kuruntu hastalığı, kadınlarda çok daha vahim boyutlarda seyrediyor. nedeni de onların çok daha duygusal olmaları ve duygusal saldırılara karşı daha açık olmaları.

    tabiri caiz ise, kadınlardaki alıcı anten erkeklerinkinden daha büyük ve güçlü. ortamdaki parazit yayınları ve negatif enerjiyi daha çok algılayıp, soğuruyorlar. o da iç alemlerinde çatışmaya ve evhama dönüşüyor.

    çaresi ise şuur seviyesinin yükseltilmesidir. şuur seviyesi yükseldikçe çevreden akıp gelen veri evhama değil ilme, tefekküre dönüştürülür.

    hatta şunu da önemle belirteyim ki, hikmete ve tefekküre dönüştürülemeyen tüm bilgiler, kendiliğinden kalpte evhama dönüşecektir. o yüzden gelişigüzel okumalar yapmak, bilgi yığmak son derece zararlıdır.

    kalbi ihya eden, bilinçaltını arındıran ancak mesnevi gibi eserlerdir; çünkü o eserler vesvesenin sıfır olduğu çok yüksek bilinç mertebelerinden çağlayarak gelmişlerdir.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap