38 entry daha
  • modüler sağlık sigortası yaptıramayan herkesin yaptırması gereken sigorta çeşidi.

    tabi aslında ödediğimiz vergilere ve sgk primlerine karşılık almamız gereken hizmet suriyelilere bedava verildiği için biz artık devlet hastanelerine gidemiyoruz.

    oradan bizim bedava almamız gereken hizmeti özel hastanelerden alabilmek için para ödüyoruz. maalesef bunu değiştiremediğimiz için uyum sağlamaya çalışalım.

    öncelikle kullanabileceğiniz hastaneleri araştırın. geçen sene yakınlarıma allianz'dan yaptırdım. anlaşmalı hastane listesi baya geniş görünüyordu.

    ancak ilk lazım olduğunda gördük ki o hastanelerin çoğunda sadece bir kaç ağır branşta anlaşma varmış. tabi her sokakta bulunan poliklinik irisi hastaneleri saymıyorum. onlara gideceğinize okmeydanı ssk'ya gidin daha iyi.

    bunun üzerine sağa sola sordum. axa fena değilmiş. hemen hemen aynı fiyata şişli florence nightingale'de tüm branşlarda kullanabiliyorsunuz.

    normal muayene ve tetkiklerde herhangi bir sorun yaşamadık. hiç ücret ödemeden kullanmaya başladık. gayet iyi.

    ancak eşimin ablası kalp krizi geçirince hem sorunlar çıktı karşımıza hem de bunların çözümlerini öğrenmek zorunda kaldık.

    öncelikle bu sigorta türünde önce faturayı ödeyip sonra sigorta şirketinden parasını almak gibi bir şey yok. işlemi mutlaka özel sigortadan yapmanız lazım. yoksa ödediklerinizi geri alamazsınız.

    kalp gibi bir konuda provizyon işlemi uzun sürüyor. bizim provizyon taburcu olduktan sonra geldi.

    operasyon için provizyon bekledik baya. sonunda hastaneye avans olarak ödeme yapıp operasyonu yaptırdık. bakın burası çokomelli. sakın fatura kestirmeyin. hastane ile mutabık kalıp sigortadan onay gelince paranızı geri almak üzere anlaşın.

    sonradan sorun yaşamamak için mutlaka kredi kartı ile ve tek çekim ödeme yapın.

    biz toplamda 7 bin liraya yakın ödeme yaptık. hepsinin makbuzunu ve kredi kartı slibini sakladık. zaten vezneden uyardılar. geri ödeme için bunlar gerekli diye.

    dün öğlen taburcu olduk. çıkış işlemleri sırasında da fatura kestirmedik, bir kaç gün beklemelerini rica ettik. hep yaşadıkları bir durum zaten. anlayışlı davrandılar baya.

    akşam saatlerinde hastaneden arayıp provizyonun geldiğini söylediler. bugün gidip iadeleri yaptırdık.

    böyle bir durumla karşılaşırsanız hemen hastanenin fatura birimi ile görüşüp iade konusunda anlaşın ve ödemeyi yapıp ilerleyin. biz bu süreçleri bilmediğimiz için 6-7 saat kadar vakit kaybettik. risklerin yanı sıra hastanın ve yakınların yaşadığı stres fena.

    umarım gerekmez.
316 entry daha
hesabın var mı? giriş yap