• sizleri selamlıyorum. çok soru geliyor, bu yüzden ivedilikle gerçekleşecek icraatlarımı açıklamak istiyorum.

    -ilk iş olarak ülkemizdeki bütün suriyeliler bir ay içerisinde sınırlarımızı terk edip ülkelerine döneceklerdir. çıkardığım yasa bir ay sonra geçerli olacak ve bu süre sonrasında kolluk kuvvetleri mahalle mahalle tarama yapıp sınır dışı işlemlerine başlayacaktır. bunu yanında ülkemize kaçak olarak gelmiş afgan, iran başta olmak üzere bütün vatandaşlar da sınır dışı edilecektir.

    -ülkemizdeki bütün makam araçları, kurumlardaki "lüks" eşyalar satılacaktır. ulaşım elektrikli bisikletlerle sağlanacaktır. güvenlik ayrıntıları sonradan açıklanacak. bütün belediyeler sadece zorunlu ihtiyaçlar için bütçe ayıracak, gereksiz tüm maaşlı elemanların işlerine son verilecektir.

    -tüm milletvekilleri ve bürokratların on yıllık maaş karşılığı alınması imkansız taşınır ve taşınmaz bütün mallarına el koyulacaktır. hesabı verilemeyen gelirler devlet kurumlara bağışlanacaktır.

    -yolsuzluk mahkemeleri kurulacak ve yurtdışından gelecek bağımsız hakimler bu mahkemelere geçici olarak atanacaktır. tüm deliller sunulduktan ve savunmalar yapıldıktan sonra infazlar gerçekleşecektir.

    -yayın organlarının taraflı ve doğruluğu ispatlanmamış haber yapması; sorumlularının 10 yıl hapis cezası almasına yol açacaktır. yayın organlarına talimat verenler müebbet hapis cezası alacaktır.

    -çocuklara yapılan tecavüzler başta olmak üzere doğruluğu ispatlanmış her türlü tecavüz ve tecavüz girişimi önce hadım ve ardından müebbet hapis ile cezalandırılacaktır.

    -seçim için verilen bütçeler başta olmak üzere tüm parti ve siyasi harcamalar eğitim bütçesine aktarılacaktır.

    -çağın gerektirdiği bilimsel dersler müfredata konulacak.

    -imam hatipler kapatılacak. din eğitimi almak isteyen vatandaşlarımız için servisli, şehir dışında, aydınlık bir görüşe sahip, pozitif bilimleri de müfredatında bulunduran imam ve hatip okulları açılacak.

    -eğitim seferberliği başlatılacak ve tüm yurt dışı çıkış işlemleri yasaklanacak. seferberlik bitmeden hiçbir ülke vatandaşı rahat uyumayacak. televizyonlar ve sosyal medyanın en önemli gündemi bu seferberlik olacak. bu seferberliğin en önemli komisyonlarından biri ise ülkemizin çeşitli bölgelerinde çalışan öğretmenlerden oluşan komisyon olacak.

    -köy enstitüleri modernize edilmiş ve çağımızın gerekliliklerine uygun şekilde yeniden açılacak. köylü sanat, bilimsel düşünme gibi konularda eğitim gördüğü gibi bilimsel tarım ve bilimsel hayvancılık yönünden eğitilecek, devlet köylü arasında "verimli ve kendine yeten" seferberliği başlayacak.

    -hayvanlara eziyet ettiği ispatlanmış herkes en az 5 yıl hapis cezası alacak.

    -devlet sanatın her dalında her şehirde etkinlik yapmak için var gücüyle çalışacak. siyasi görüş nedeniyle bu etkinliklerde görev alacak kişilerin seçimine hile karışırsa bu kişiler 10 yıl hapis cezası alacak ve devletin hiçbir kurumunda ömür boyu görev yapamayacak.

    -ülkenin her bölgesindeki her anne-baba adayı uzmanlardan oluşan "çocuk yetiştirme" kursalarına katılacak. bu kurstan mezun olmadan çocuk yapanlar yüklü para cezalarına çarptırılacak. her sene çocuğunu uzman ekibimize gösterip aşama kaydedilmeyi ispatlayan anne babalara yüklü teşvikler ödenecek. birey olabilmiş, sorumluluk sahibi çocuklar yetiştirmek öncelikli amaç olacak.

    -gereksiz üniversiteler kapatılıp mevcut üniversiteler aciliyetle iyileştirilecek. ataması usulsüz tüm öğretim görevlileri diğer kurumlarda olduğu gibi atılacak. yeni ve kalıcı eğitim sistemi belirlendikten sonra öğrencilerin seçimi çağın gerekliliklerine göre en doğru şekilde yapılacak.

    -yabancılara satılan tüm kurumlar on yıllık seferberliğin ardından geri alınacak. yeni fabrikalar ve kurumlar açılacak.

    -yollar, köprüler, havalimanları sadece türk mühendisler tarafından yapılacak. devlet işletecek, yabancı sermayeye izin verilmeyecek.

    -taksilere navigasyon aletleri zorunlu kılınacak ve yolculuktan önce tüm alternatif gidişler yolculara gösterilecek. usulsüzlük yapan tüm taksiciler para ve altı ay hapis cezasından sonra ömür boyu meslekten men edilecek.

    -tüm belediyeler şehirlerinin en az yüzde 40'ının yeşil alan olmasını sağlayacak.

    -istanbul'da il dışına zorunlu göç başlatılıp civar yerleşim yerlerinde onlar için iş imkanı sağlanacak. bu kişilere teşvik edici maaşlar ve yaşam şartları sunulacak. istanbul'daki ilçeler de göçün ardından en az yüzde 40 yeşil alan için aciliyetle yıkım işlemlerine başlayacak. binalara devlet el koymayacak, yeniden tasarlanıp yapılacak. türk tipi apartmanlar, inşa komisyonun çalışmaları sonucu tarih olacak.

    -türistik yerlerde terli ve yabancı türistlere kötü muamele yapan ve usulsüz bir şekilde fiyat politikası uygulayan her işletme 5 yıl süreyle kapatılacak. sorumlular birden fazla şahitle suçlu bulunursa para ve hapis cezası alacak.

    -görgü kurallarına uymayanlar, başka insanları rahatsız edenler kamera takip yöntemiyle izlencek ve kırmızı ışıkta geçen vatandaş muamelesi görecektir.

    -ehliyetsiz araç kullanmak başta olmak üzere trafik suçları en ağır cezalarla cezalandırılacak.

    -tüm kyk borçları tek şartla silinecek. bu borca sahip kişiler işlerini aksatmadan bir yıl boyunca sosyal sorumluluk projelerinde görev alacak. süreyi tamamlayıp raporunu komisyona sunanların borçları anında silinecek.

    -ifade özgürlüğü herkesin eşit derecede sahip olduğu bir hak olarak yeniden ülkemiz topraklarına gelecek. bu hakka aykırı uygulamalarda bulunanlar ağır şekilde cezalandırılacak.

    -aksaray yıkılmadan "atatürk bilim sanat ve kültür merkezi" olarak modernize edilecek.

    -yeni havalimanı'nın ismi "vecihi havalimanı" olacak.

    -bakanlıklara sadece üniversite mezunu kişilerin oy kullanacağı referandum sonucu atama yapılacak. örneğin dış işleri bakanlığı kategorisinde adaylar arasında ilber ortaylı varsa, atanması için en çok oyu alması gerekecek. inovasyon bakanı en çok oyu alırsa emin çapa olacak.

    -tsk ve yargı yeniden eski itibarına ve tarafsızlığına kavuşacak.

    -üniversite mezunu olanların oyu 50 oy sayılacak. son altı ay ülkemizde ikametgah etmeyen hiçbir vatandaş oy kullanamayacak.

    -göreve geldiğim ilk ay televizyon kanalları eski hükümetlerin tüm icraatlarının anlatıldığı tarafsız ve her görüşten katılımcıların olduğu programlar yayınlayacak. her akşam ve bir saat zorunlu programları hazırlamayan her kanal bir yıl boyunca kapatılacak.

    -benim hakkımda devlet kanalı trt her görüşten katılımcıların olduğu bir program yapacak. bu program ayda bir olacak ve ağırlıklı olarak icraatlerim eleştirilecek. yasa gereği stüdyoda zorunlu olarak izleyici olacağım. kamera beni çekecek ama söz hakkım olmayacak.

    -alkollü içeceklerden alınan fahiş vergilerde indirime gidilecek. ben içmiyorum içen beter olsun politikası son bulacak.

    -elmalı biskrem yeniden raflarda olacak.

    şimdilik ilk icraatlerim bunlar. bana diktatör diyebilirsiniz. sorun yok, artık ifade özgürlüğünün olduğu bir ülkedeyiz. *
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap