24 entry daha
  • said nursili pankart denilmiş. ama pankartta

    sayyid qutb, hasan al-banna ve muhammad morsi’nin resimleri ile hasan al banna’nın bir sözü yer alıyor.

    kim bunlar? muslim brotherhood yani müslüman kardeşler hareketinin kurucu ve savunucuları. yusuf al qaradawi’yi unutmuş gençler. hareketin asıl ideolojik liderini yani.

    ama said-i nursi yok. sayyid var, mursi var. said-i nursi yok. başlığı açan herhalde hepsi aynı b.kun laciverdi nasıl olsa diye düşündü. haksız da sayılmaz. al birini vur ötekine.

    odtü’de herşey çok güzel oldu pankartı yanılmıyorsam yasaklanmış. mankafa bir rektörü var şimdi odtü’nün verşan kök diye. odtü’ye yakışmıyor. her neyse bu benim görüşüm.

    fakat şöyle bir reel politik de var gençler. cımhurbaşkanımız da ihvan siyasetini köküne kadar savunuyor. rabia, dört parmak, sisi’ye atarlanmak, katar’la aşırı samimi ilişkiler, libya ile düşmanlık, israil ile ters düşmek, morsi için gıyaben kılınan cenaze namazları, suudi arabistan’la papaz olmak, mısır’la ilişkilerin bozulması falan filan hepsi bunların ihvancı siyasetin sonucu.

    dolayısıyla pankartı açan gençler kendilerince cımhırbaşkanım bizi de gör diyen tayfa. çok şaşırtıcı bir durum yok yani. imam osurursa cemaat sıçar modeli gerçekleşmiş. pankart bir nevi cv işlevi görür.

    *hello brother from #newzealand to all over the world diye de bir başka pankart var iki türbanlı hanım kızımızın taşıdığı. hello brother da yeni zelanda’da cuma namazı sırasında el nur camii’ne düzenlenen terör saldırısının ilk şehidi davud nabi’nin son sözleriymiş.

    bu kardeşlerimiz iş bulurlar, makam mevki sahibi olurlar.

    “bu diploma adama, kişiye, kişilere, gruplara, cemaatlere, vakıflara, derneklere hizmet için kullanılmayacaktır” pankartı açan elektrik-elektronik mezunu kardeşlerim ise direkt beyin göçü.

    edit: soldaki pankartı taşıyan elemanın elinde de said-i nursi’nin sözü varmış, dikkatli gözlerden kaçmamış. benim gözümden kaçmış. çok sayıda uyarı geldi. çok özür dilerim, ben pankarta odaklanmışım elde taşınanı görmedim. bu da benim mallığım kusura bakmayın. başlığı açan arkadaşı eleştirmek için yazmadım zaten bu entry’i umarım anlaşılmıştır. tam tersi.

    dediğim gibi al birini vur ötekine. odtü mezunu olarak bunları görünce insan üzülüyor. yani bir insan tarikat mensubu olarak odtü’ye girebilir belki ama mezun olurken hala tarikat pankartı açıyorsa said-i nursi’yi övüyorsa burada üniversite yönetiminin ciddi bir şekilde düşünmesi lazım. demek ki üniversite kendisinden beklenen zihinsel transformasyonu gerçekleştiremiyor.

    üzücü olan şu ki zaten bilgi toplumu olarak yarıştığımız (veya yarıştığımızı sandığımız desek daha doğru) toplumların hayli gerisindeyiz. arayı kapatmamız için bize elli yıl verseler dahi toparlamamız pek mümkün gözükmüyor. hala buna rağmen bir tarafta “her şey çok güzel olacak” geyikleriyle öbür tarafta şeyhlerin müridi olan tarikatçı zihniyetle, ihvan siyasetiyle, fetö dalkavukluğuyla veya içi boş milliyetçilikle bir yerlere nasıl geleceğiz çok merak ediyorum. burnumuz iyice sürtülmeden böylesi bir olasılık imkan dahilinde gözükmüyor. hatamı gösteren arkadaşlara teşekkürler.
122 entry daha
hesabın var mı? giriş yap