15 entry daha
  • doksanlarda izmir'de yükselişe geçen power metal-progressive metal grubu.

    rüştü'nün müthiş sesi ve ona eşlik eden savaş ve hakan'ın gitar rifleri, cem'in bas partisyonları ve ozan'ın davulu o dönem izmir'de müzik yapan gruplar arasında özel bir yere taşımışlardı onları.

    "....they call me.... the hook!" ve "...apple pie will never die" gibi nakaratlarla beynimizde yer etmişlerdi.

    dönemin üniversite yönetiminin katkısı ile tahsis edilen müzik odalarında çalışan rampage izmir'in diğer nadide grupları sacrist, vertical end ve diğerleri bir nevi imece ruhu ile aletler edavatları paylaşırlar ve öğrencilik yıllarına özgü amatör ruh ile disiplinli bir şekilde çprova yaparlardı.

    gel zaman git zaman herkes büyüdü, kendi işine gücüne bakar oldu. aynı anda ortaya çıkan türk popu furyası rock dinleyicisini yok etti, dinleyen yokluğundan grup dağıldı.

    sonraları izmir'lilerin yakından bildiği iyi cover yapan grup azlığı* nedeniyle cover yapma kararı aldı elemanların bir kısmı. rampage grubundan ozan ve savaş yanlarına sacrist'ten serkan* ve herkesin hetfield özgür olarak bildiği vokalisti* alarak bir metallica cover grubu olan nomad'ı kurdular.

    cover grubu olarak oldukça başarılı olmasına rağmen nomad'ın ömrü de fazla uzun sürmedi. grubun metallica cover'ını bire bir yapmasına rağmen çalınan müziğin bar ortamı için işletmecilere biraz sert gelmesi nomad'ın sürekli olarak bir barda çalışmasını engelledi. grup karşıyaka açıkhava konserinde verdiği konser ile jübilesini yaparak dağıldı. metallica'nın load albümünü çıkarmasından iki hafta sonra verilen konserde until it sleeps çalınması seyirciyi dumur etmişti.

    serkan bu tarihten itibaren rampage ekibine çok yakın çalışmış* ve yeni oluşumda rampage içinde yer almış, kanımca da bu transfer çok yerinde olmuş.

    yeninden bir araya geldiklerini öğrendiğimde çok sevindim, 19 mart'ta izmir'de olamayacağım ama şimdiden hepsine başarılar diliyorum.
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap