39 entry daha
  • tamamlayıcı sağlık sigortası özel hastanelerde sgk'nın sağlık giderlerinin üzerini tamamlayan bir sigorta çeşididir.

    örnekle anlatalım; hasta oldunuz x özel hastanesine gittiniz (tabi gittiğiniz hastanenin sizin sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu hastane olmalı) muayene olduktan sonra bankoda provizyonunuzu alırlar ve 5 kuruş para vermeden çıkarsınız.

    şimdi gelelim finansal duruma; örneğin anadolu sigorta da 30 yaşında daha önce başından çok sağlık sorunu geçmemiş olan bir kişiye ortalama 750 tl civarında bir prim çıkıyor. yıldı 10 defa muayene tahlil görüntüleme hakkı kazanıyorsunuz. (10 'dan sonrası ücretli)
    çok mantıklıymış ben bir özel hastaneye gitsem zaten profesöre muayene olup tahlil veya görüntüleme yaptırsam o kadar para veriyorum dediğinizi duyar gibiyim.

    durum görüntü de budur. ancak sene bitip yenileme zamanı geldiğinde eğer 750 tl lik geçen seneki priminizi aşan bir maliyetiniz varsa sigortaya sigorta prim riskinizi yükseltir ve önümüzdeki sene için yine örnek veriyorum 1500 tl prim isteyebilir. eğer sonraki sene o primi de aşarsanız 2500 tl isteyebilir. (bildiğim kadarıyla maks. 2 katı olabiliyor yanlış biliyor olabilirim)

    kıssadan hisse; sigorta ürünleri hiç bir zaman siz kar edin diye hazırlanan ürünler değildir. büyük risklerinizi ortadan kaldıran ürünlerdir. örnekse ; kanser gibi maliyetli hastalıklar ve büyük ameliyatlarda işinize yarayacaktır. onun dışında her zaman kasa kazanır. yani sigorta size diyor ki sigortanı yaptır ama hasta olma eğer hasta olursan bende senin primini arttırırım.

    burada yapacağınız şu olabilir sigorta firmaları 3 yıl boyunca yenileme yaptıran müşterilerine ömür boyu yenileme garantisi verir. sigortayı yaptırdıktan sonra 3 yıl boyunca mümkün olduğunca az kullanın sigortanızı ömür boyu yenilemenizi aldıktan sonra istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

    sağlıklı günler dilerim.
314 entry daha
hesabın var mı? giriş yap