105 entry daha
  • doğma büyüme antalyalı birisi olarak söylüyorum.

    90lı yıllarda da turizm vardı. o yıllarda da esnaflığı çoğunluğu antalyalı olmayan kişiler yapıyordu ama memleketleri ısparta, burdur, konya vs. çevre şehirdekiler. o yıllarda turist velinimet olarak görülüyordu ve bırak dolandırmayı, saygıda bile kusur etmiyordu bu insanlar.

    2000den itibaren yoğun bir göç dalgası başladı. bu sefer gelenler ise türkiye'mizin güneydoğu şehirlerinde yaşayan insanlar. bu kişiler (aralarında 1 2 düzgün olanı çıksa da) genelde esnaflık ahlakına aykırı ticaret yaparak hem turistlerin gözünde ülkemizin izlenimini kötü bıraktılar, hem de işini düzgün yapan esnafı tehtit ile üçkağıtçılık ile işinden ettiler.

    ailemizin yaşadığı bir olayı anlatayım. tekirova'da hediyelik dükkanı işletmemiz varken bunlar yan tarafa bir dükkan açtılar. baktılar hediyelik işinde bir tek biz varız onlar da hemen dükkanlarında hediyelik eşya satmaya başladılar. baktılar müşteriler bölünüyor - çünkü bizim bildiğimiz esnaflığa göre her zaman güler yüzlü olunmalı ve müşteriye saygılı davranılmalı - müşteriler bizi tercih ediyorlar, dükkanımıza saldırılarda bulundular. yetmedi tehditlere başladılar. en son ise işletme sahibini bir araba davet edip "gel bi ormana doğru gidelim seninle bir şey konuşcam" diyip belindeki silahı gösterince işletme sahibi dükkanını kapatmak zorunda kaldı. yılların emeği bir çırpıda gitti çünkü 2 çocuğunu düşündü.

    şuan baktığınızda alanya'dan kaş'a kadar olan kesimde bunların borusu ötüyor ve belediye başkanları da oy kaybetmemek için ses çıkaramıyor. sen yerlisin ama 1 çocuğun var, adam ordan gelmiş ama 10 çocuğu 20 kardeşi 30 amcası var. oy potansiyeli senden yüksek.

    not: insanları sınıflara bölmemek ve halkı etnik kökenine göre ayırmamak için elimden geleni yaptım ama arada kaçan olduysa affola.

    başka bir not: yazdıklarımla ilgili bölücü ve anti-faşizan düşüncesi olanlar ile mesaj kutumda zevkle küfürleşebiliriz.

    yazmasam olmaz not: tanrı türkü korusun...
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap