101 entry daha
  • yukarıda arkadaş baya uzun bir saçmalamasyon yapmış, ki kendisine mesaj atamıyoruz buradan pay biçin ne kadar dışarıya açık biri olduğunu.
    şimdi bir filmin sonunu bildiğiniz halde "ben bu filmi daha önce izledim" deyip kapatır mısınız? yoksa izlemeye devam mı edersiniz? hayatın amacını sorgulamak, öğrenmek için yaşıyor olabiliriz o arkadaşın dediğinin aksine.
    ateistleri köşeye sıkıştıracak bir soru olduğunu düşünmüyorum, zira varsa da dindarlara şu paradoksu yönlendirmek isterim çok basit. "şayet tanrı varsa, tanrıyı kim yarattı?". bu soru saçma olduğu kadar, cevabı da yok.
    edit: bazı ukala arkadaşlarımız sorduğum basit sorudaki metaforu anlayamamış, izah edeyim. sorunun kendisi aslında bir paradoks bildiğiniz üzere. yani bu, bütün evren, tanrı vs vs hakkında sorduğumuz sorular bir yerde kitleniyor demek. örnek: dindar birisine " cennete girdin, ee sonra ne olacak" diye bir soru yöneltin cevabı ne olacak. sorduğumuz aslında hiç bir sorunun cevabı yok. he dindar biri, bunlar kitapta yazıyor der geçer. ben inanmadığım için de bunlar benim için yeterli bir argüman.
500 entry daha
hesabın var mı? giriş yap