3 entry daha
  • vakt-i zamanında 's.kerim işini gücünü' diyip kendi işini kuran ve kısa sürede batan biri olarak kendi işini kurmak isteyen cengaverlere o işlerin öyle olmadığını ve neden batacaklarını anlatmayı borç bilirim.

    ayrıca yukarıda arkadaşın da söylediği gibi türk vergi sistemi

    s.kerler kamil, hepinizi s.kerler.

    çok fazla mesaj almama istinaden edit:
    böyle bir soru soran insan belli ki bu işlerle alakası olmayan, dönercide yarım yerken 'günde 50 döner satsan 150 lira, 50 de ayran satsan 100'de öyle, çaydan da 50 geçirsek' diye içinden hesap yapan şark kurnazıdır. böyle insanlar klasik türk hastalığına yakalanmış 'kısa yoldan zengin olmak isteyen, köşeyi dönmeye çalışan zeki insanlar'dır.

    sen 'duvarlarını erguvan boyayacağım bir mekan kuracağım, müşterilerime özel ambalajda ürün sunacağım, sadece saat 11'e kadar çalışacağım ve bunu bilen insanlar dükkan kapanmadan kuyruk oluşturacak' gibi pembe, romantik hayaller kurarken muhasebeci arar ve 'abi muhtasar beyannamenin günü geldi' der. sen 'muhtasar ne lan' derken bir bakmışşsın 1500 lira kaçmış g.te. toptancı gelir, zabıta gelir, mal sahibi gelir, dilenci gelir ama müşteri gelmez.

    özetle herkes ananızı sorar, kimse babanızı sormaz.

    naçizane tavsiyelerim:
    bilmediğiniz işe girmeyin, girecekseniz fizibilite yapın, girdiyseniz de mutlaka işinizin başında durun ve mümkünse, kim olursa olsun ortakla iş yapmayın.
90 entry daha
hesabın var mı? giriş yap