3 entry daha
  • ayni anda 2000 insani tutabildigi iddia edilen bu komplekse, roma vatandasi olan herkes girebiliyormus. hatta kutuphane gibi bolumlerle birlikte genelev dahi var, tam anlamiyla halk hizmeti.

    caracalla kendisine augustus ceasar, hadrian gibi bir nam birakmasi icin bir dizi mimari projeye imza atiyor ve bu hamam kompleksi de onun bastaci oluyor. fakat hem insaatin hem de isletmenin ekonomiye etkisi buyuk oluyor. sonucta birkac tane isitmali olimpik havuz yapmis adamlar 1800 sene once, kirk tane firin varmis havuzlara giden suyu isitacak. burada yakilan odun da bedava degil, agactan toplanmiyor. ya da toplaniyor ama kac agactan? bu havuzlar icin her gun kesilen agaclar uc futbol sahasini dolduruyormus (son bilgi uydurmadir, bir amerikan olcu birimi olarak futbol sahasini hep kullanmak istemisimdir, kisfmet buguneymis)

    tabii ne yazik ki onca suya ragmen, caracalla'nin bugun adini kimse bilmiyor. hos hadrian da bilinmiyor, varsa yoksa ceasar ama o da augustus degil julius. halbuki asil altin cagi baslatan augustus. bir de nero var, kenan dogulu yuzunden moda oldu. *

    (hicbir entryi boyle sacma sapan bitirdigimi hatirlamiyorum, bitse de gitsek dedim resmen)
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap