20 entry daha
  • çomu iktisadi ve idari bilimler fakültesini yeni kazananlar ve bigayı tanımayanlara yardımcı olması amacıyla elimden geldiğince biga'yı ve biga'da gidilebilecek yerleri tanıtmaya çalışacağım.

    öncelikle biga’da deniz beklemeyin. bir çok öğrenci böyle bir beklentiyle geliyor, ama maalesef yok. iyimser birisiyseniz dere var. fakat deniz özleminiz azarsa otogardan kalkan karabiga otobüsleri sizin bu özleminizi gidermenizde yardımcı olacaktır. ve eğer karabigaya giderseniz de mutlaka balık yiyin.*

    son yıllarda hızla artan yurtlar sayesinde yer bulma konusunda sıkıntı çekmezsiniz. (bkz: #8372239) eğer şansınız varsa ilk senenizde hemen bir ev bulabilirsiniz. hatta daha da şanslıysanız kaloriferli olduğundan sitelerde* de daire bulabilirsiniz. ama öğrencilerin yoğun olduğu her kentte olduğu gibi kiralar bigada da çok yüksektir. bir de kira anlaşmanızı yaparken muhtemelen ev sahipleri evinize kız/erkek giremez diyebilir. sinirlenmeden he deyip geçmek gerek.

    biga caddelerinde gezinirken dar kaldırımlara ve dar yollara rağmen fütursuzca park etmiş arabalar göreceksiniz, alışmanız gerekmektedir. kaldırımda yürürken bu park halindeki otomobiller yüzünden zaman zaman zorlanacaksınızdır. yapıcak bir şey yok.

    tabi bir de belediye hoparlörlerine kısa sürede alışmanız sizin yararınıza olacaktır. sitelerde oturan birisiyseniz, özellikle sınav zamanı rahatsızlık had safhada olacağı için gerçekten alışmakta fayda var.

    bir başa konu da ilçedeki eczane ve mobilya dükkanlarının bolluğu. bu bir rahatsızlık mıdır? değildir. sadece paylaşmak istedim.

    fakulteye gitmek için kullanılan mavi minibüslerin özellikle yaz döneminde, zaman zaman gübre* taşımacılığı da dahil olmak üzere ağaköy halkının ihtiyaçları için tahsis edilmesini garipsemeyiniz.

    gidilebilecek yerler:

    piyano kafe: güzel bir mekandır, soğuktur.
    elite kafe: biga’nın en güzel mekanıdır, servisi de bir o kadar iğrençtir. sipariş verdikten 30 dakika sonra siparişiniz gelir. pos makinesinin ısrarla olaması da ayrı bir olumsuzluktur.
    keyif kafe: okey ve nargile için iyi bir yer.
    mrg otel: türkiye’nin en güzel 10 küçük otelinden birisidir. üniversite partilerinin, fasılların değişmez mekanıdır. ses sistemi kötüdür.
    melon bar: kahve masaların olduğu, aşırı gürültüye sahip bir mekan, güzeldir.
    destan: bigadaki en iyi et lokantasıdır.
    biga food: fast food ile çorbacı arasında bir yerdir. lezzetli fast-food yiyeceklerini sirke sarımsak kokuları arasında tüketirsiniz.
    köfteci akif: güzel köfte, bol soğan.
    sinema: kışları sinemaya girerken kat kat giyinmekte fayda var. zira sinemanın ortasından soba yeni kaldırılıp, kalorifer yapıldı.
    bereket döner: çok lezzetli tavuk döner yaparlardı. ama duvarlarında gezinen hamam böceklerini gördükten sonra bir daha gitmedim.
137 entry daha
hesabın var mı? giriş yap